Disse er 5 vigtige grunde til, at du bør bruge solcreme

Jakarta – Udsættelse for sollys kan have en positiv indvirkning på helbredet. Men hvis din hud ofte udsættes for solen i en længere periode, kan denne tilstand udgøre en risiko for hudens sundhed. Der er mange måder, der kan gøres for at reducere risikoen for soleksponering på huden, hvoraf den ene er at bruge solcreme eller solcreme.

Læs også: Ved allerede? Dette er den rigtige måde at bruge solcreme på

solcreme er hudsundhedsprodukter i form af lotions, cremer, geler el spray som bruges til at beskytte huden mod direkte udsættelse for UV-stråler. Der er intet galt i at kende nogle vigtige årsager og de fordele, du vil føle, når du bruger det regelmæssigt solcreme før du går udenfor.

1. Beskytter huden mod UV-stråler

Brug solcreme Det hjælper dig med at beskytte din hud mod UV-stråler. Både UVA og UVB kan forårsage skader på huden. UVA-stråler forårsager mere skade end UVB, fordi UVA-stråler trænger ind i den dybeste del af huden. Derudover gør UVA-stråler også hudens aldring hurtigere. I mellemtiden kan UVB-stråler forårsage solskoldning.

2. Sænker risikoen for hudkræft

Ikke kun at undgå udsættelse for UVA- og UVB-stråler, vha solcreme regelmæssigt før udendørs aktiviteter reducerer en persons risiko for at udvikle hudkræft, især melanom. Denne type hudkræft er i fare for kvinder, der har en aldersgruppe på 20 år. Der er flere symptomer på hudkræft, såsom skællende hud, pletter opstår på huden, kløende hudoverflade ledsaget af smerter, modermærker vokser sig større og der er klumper på hudoverfladen. Vi anbefaler, at du med det samme besøger det nærmeste sygehus for at foretage en undersøgelse og forebyggelse af hudkræft.

Læs også: Faktisk beskytter solcreme ikke altid huden

3. Forhindrer for tidlig aldring

Vedvarende udsættelse for solen kan få huden til at ældes for tidligt. Der er flere symptomer, når huden naturligt ældes for tidligt, såsom at huden oplever rynker i nogle dele, især ansigtet, huden oplever et fald i hudens elasticitet, så den bliver løs og mere mat. Brug solcreme regelmæssigt kan forhindre for tidlig aldring, hvilket får din hud til at se sund og yngre ud.

4. Udjævner hudtonen

Brug solcreme kan gøre din hudfarve jævn. Derudover rutinemæssig brug af solcreme på kroppen eller solcreme på ansigtet faktisk kan undgå farvestriberne på kroppen og sorte pletter i ansigtet.

5. Undgå forbrændinger af huden

For lang eksponering for solen øger risikoen for solskoldning. solskoldning el solskoldning er en tilstand, hvor huden skaller, svulmer, rød, klør på grund af direkte eksponering for UVB-stråler i en længere periode. Brug solcreme hver 2-3 time kan reducere risikoen solskoldning eller solskoldning. Bare rolig, tilstand solskoldning kan overvindes ved at bruge flere naturlige ingredienser, hvoraf den ene er påføring af aloe vera på den naturlige hud solskoldning .

Læs også: Tjek fakta bag solcreme med høje SPF-niveauer

Der er ikke noget galt, hvis du vil have maksimal beskyttelse, brug det solcreme hver 2-3 time. Dette skyldes solcreme beskyttelse kan reduceres på grund af forskellige faktorer, såsom friktion med huden, udsættelse for sved eller andre genstande.

Reference:
Unity Point Health. Tilgået i 2019. 8 grunde til at bære solcreme
Huffpost. Tilgået i 2019. Fordele ved solcreme
Kate Somerville. Tilgået i 2019. 5 fordele ved solcreme