Der er en smertefuld klump i anus, vær forsigtig med symptomer på analkræft

"Føler du en klump i din anus ledsaget af smerte, især når du holder den? Vær forsigtig, det kan være et af symptomerne på tyktarmskræft. Hvis du oplever disse problemer, er det en god idé straks at gå til lægen for at få en diagnose."

, Jakarta - Forekomsten af ​​en mærkelig klump i den ene del af kroppen skal virkelig passes på. Især hvis placeringen sker i sjældne områder, såsom i anus. Derfor skal der foretages yderligere inspektion for at bekræfte den opståede forstyrrelse. Du skal være opmærksom, fordi en klump, der opstår i tarmen og er ledsaget af blødning, kan være tegn på analkræft. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Symptomer på analkræft i form af klumper i endetarmsområdet

Analkræft er en type kræft, der dannes i vævene i anus. Denne lidelse kan spredes hurtigt og ukontrolleret, så den skal behandles umiddelbart før den invaderer nærliggende områder. Faktisk er analkræft en form for kræft, der er relativt sjælden, men alle skal stadig være forsigtige med denne sygdom.

Med henvisning til American Society of Clinical Oncology anslås det, at 8.300 tilfælde af analkræft blev diagnosticeret i 2019, og omkring 1.280 dødsfald blev registreret. Det er også rapporteret, at omkring halvdelen af ​​alle tilfælde af analkræft bliver diagnosticeret, før maligniteten har spredt sig.

I mellemtiden er 13 procent til 25 procent diagnosticeret efter kræften har spredt sig til lymfeknuderne, og 10 procent er diagnosticeret efter kræften har spredt sig til andre organer. Overlevelsesraten er kun i intervallet 67 procent, men med tidlig behandling kan analkræft behandles fuldstændigt.

Læs også: Svær hæmorider kan forårsage analkræft?

Det farlige ved analkræft er, at denne sygdom overhovedet ikke forårsager nogen symptomer. Alligevel er klumper og blødninger i anus ofte de tidligste tegn, når nogen har det. Blødning, der opstår i begyndelsen lidt i starten, så mange mennesker tænker på det som hæmorider. Faktisk, hvis diagnosticeret tidligt, vil behandlingen være lettere at udføre.

Så hvad er symptomerne på analkræft at passe på?

Det er vigtigt straks at tage på hospitalet, hvis der er mærkelige symptomer, der mistænkes for at være tegn på analkræft. Du kan bestille en fysisk undersøgelse til flere hospitaler, som har samarbejdet med for at få en diagnose af de mærkede symptomer. Du kan kun få denne bekvemmelighed pr Hent Ansøgning i smartphone Brugt.

Nå, her er nogle symptomer på analkræft, du skal være opmærksom på, herunder:

  • En klump vises nær anus, og er nogle gange ledsaget af blødning.
  • Smerter eller tryk i området omkring anus.
  • Kløe omkring anus.
  • Hævede lymfeknuder i anal- eller lyskeområdet.
  • Ændringer i afføringsvaner.

Sørg for at blive tjekket ud med det samme, hvis du oplever nogle af de ovennævnte symptomer. Jo tidligere analkræft findes, jo bedre er det for at forhindre større problemer, der kan opstå i fremtiden. Spredning til andre områder kan også forhindres, så behandlingen kun centreres ét sted.

Læs også: 5 trin taget for at opdage analkræft

Hvordan behandler man analkræft?

Der findes forskellige former for behandling til behandling af analkræft, nemlig:

Operation. Der er flere typer operationer, der kan udføres, nemlig:

  • Lokal Resektion. Denne kirurgiske procedure skærer tumoren fra anus sammen med noget af det sunde væv omkring det. Denne lokale resektion kan udføres, hvis kræften er lille og ikke har spredt sig. Denne procedure sparer sphinctermusklerne, så patienten stadig kan kontrollere afføringen. Tumorer, der dannes i den nederste del af anus, kan ofte fjernes ved lokal resektion.
  • Abdominoperineal resektion. Denne kirurgiske procedure fjerner anus, rektum og en del af sigmoideum-tyktarmen gennem et snit lavet i maven. Lægen syr derefter enden af ​​tarmen ind i en åbning, kaldet en stomi, og er lavet på overfladen af ​​maven, så kropsaffald kan opsamles i en engangspose uden for kroppen ( kolostomi ).
  • Lymfeknuder, der indeholder kræft, kan fjernes under denne operation. Denne procedure bruges kun til kræft, der vedvarer eller gentager sig efter behandling med strålebehandling og kemoterapi.

Læs også: Livsstil for at forebygge analkræft

Stråleterapi. Denne procedure bruger højenergi røntgenstråler eller andre typer stråling til at dræbe kræftceller eller forhindre dem i at vokse. Der er to typer strålebehandling:

  • Ekstern strålebehandling bruger en maskine uden for kroppen til at sende stråling til områder af kroppen med kræft.
  • Intern strålebehandling bruger et radioaktivt stof forseglet i nåle, frø, ledninger eller katetre, der placeres direkte i eller nær kræften.

Kemoterapi. Denne behandling bruger lægemidler til at stoppe væksten af ​​kræftceller, enten ved at dræbe cellerne eller stoppe cellerne i at dele sig.

Faktisk er analkræft mere almindelig hos mænd end hos kvinder. Hyppigheden af ​​analkræft er seks gange højere hos enlige mænd sammenlignet med gifte mænd. Så du skal altid være opmærksom, når der er mærkelige symptomer i kroppen, så du kan få den rigtige diagnose og behandling.

Du skal også sørge for at anlægge en sund livsstil hver dag for at undgå, at alle sygdomme angriber kroppen, inklusive kræft. En sund livsstil, der kan lade sig gøre, såsom at træne regelmæssigt, spise sund mad, undgå stress, øge forbruget af vand og andet.

Reference:
National Cancer Institute. Tilgået 2019. Anal Cancer.
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Anal Cancer.
WebMD. Tilgået i 2021. Anal Cancer.
American Cancer Society. Tilgået 2021. Tegn og symptomer på analkræft.