Typer af konstant hovedpine, du har brug for at kende

Jakarta - Vidste du, at der er flere typer hovedpine? Hver type hovedpine har forskellige årsager og symptomer. De fleste hovedpine opstår generelt på kort tid og forårsager sjældent væsentlige gener. Hovedpine er en af ​​de almindelige lidelser, som næsten alle mennesker oplever, og den mærkes fra tid til anden.

Selvom de til tider kan være smertefulde og invaliderende, kan de fleste hovedpine behandles med smertestillende håndkøbsmedicin og vil forsvinde inden for et par timer. Men hvis hovedpine er vedvarende og opstår i lang tid, kan det være en alvorlig form for hovedpine, du oplever. Følgende er nogle typer hovedpine, der kan opstå kontinuerligt:

Læs også: Hvorfor nye briller kan give brugeren hovedpine?

1. Hovedpine på grund af spændinger

Den første type hovedpine kan opstå på grund af spændinger. Denne tilstand er kendt som en spændingshovedpine. Symptomet i sig selv er en kedelig og smertefuld fornemmelse over hele hovedet. Det føles ikke dunkende. En række symptomer opstår normalt i området omkring nakke-, pande-, hovedbunds- eller skuldermusklerne. Spændingshovedpine udløses normalt af stress, og kan behandles med smertestillende håndkøbsmedicin.

2. Migræne Hovedpine

Den næste type hovedpine er migræne. Denne hovedpine beskrives som en dunkende smerte. Faktisk kan det vare fra 4 timer til 3 dage. For de syge kan migrænehovedpine opstå så meget som 1-4 gange om måneden. Efterhånden som smerten udvikler sig, kan symptomerne forværres af lysfølsomhed, støj eller lugte, kvalme eller opkastning, appetitløshed og mavesmerter.

Læs også: Sæt ikke lighedstegn mellem hovedpine på grund af sygdom og stress

3. Klyngehovedpine

Klyngehovedpine er den mest alvorlige. Du kan opleve en brændende eller stikkende fornemmelse bag eller omkring det ene øje. Det føles dunkende eller konstant, hvilket kan være meget alvorligt. Derfor kan de fleste mennesker med klyngehovedpine ikke sidde stille og går ofte rundt under et hovedpineanfald.

Sammen med smerten kan der også opleves hængende øjenlåg, røde øjne, mindre pupiller eller rindende øjne. Derudover føles næseborene på siden af ​​hovedpinen tilstoppede. Hvert hovedpineanfald varer normalt 15 minutter til 3 timer. Faktisk kan en, der hviler, opleve det.

4. Hovedpine på grund af allergi og bihuler

Hovedpine opstår nogle gange som følge af en allergisk reaktion. Smerten fra disse hovedpine er ofte fokuseret i sinusområdet og foran på hovedet. Migræne hovedpine er normalt fejldiagnosticeret som sinus hovedpine. Op til 90 procent af sinus hovedpine er faktisk migræne. Folk, der har kroniske sæsonbestemte allergier eller bihulebetændelse, er tilbøjelige til denne type hovedpine.

5. Hormonhovedpine

Kvinder oplever normalt hovedpine relateret til hormonelle udsving. Menstruation, p-piller og graviditet alle ting, der kan påvirke østrogenniveauet, kan udløse hovedpine. Hovedpine, der er specifikt relateret til menstruationscyklussen, er også kendt som menstruationsmigræne. Denne tilstand kan opstå under eller efter menstruation og under ægløsning.

Læs også: Tag det ikke let, det er 7 faktorer, der forårsager hovedpine i ryggen

Det er de typer hovedpine, der forårsager konstant smerte. Hvis du oplever en af ​​dem, anbefales det at håndtere det på den rigtige måde. Et af de trin, du kan tage, er at diskutere med lægen i ansøgningen .

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. 10 typer hovedpine og hvordan man behandler dem.
MedicinNet. Tilgået i 2021. Hovedpine: Typer og placering.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvilke forskellige typer hovedpine findes der?