Kend hjertemusklens vigtige funktioner hos mennesker

, Jakarta - Hjertemuskelvæv er en af ​​tre typer muskler i kroppen. De to andre typer muskelvæv er skelet og glat muskulatur. Kun hjertemuskelvæv bestående af celler kaldet myocytter er til stede i hjertet. Hjertemuskelvæv er ansvarlig for koordinerede sammentrækninger, der tillader hjertet at pumpe blod gennem kroppens kredsløb.

Hjertemuskelvæv eller myokardium er et specialiseret muskelvæv, der udgør hjertet. I modsætning til skeletmuskelvæv, såsom det i arme og ben, er bevægelserne produceret af hjertemuskelvæv ufrivillige. Det betyder, at det er automatisk, og man kan ikke kontrollere det.

Læs også: Fakta og myter, du skal vide om hjertet

Vigtige funktioner af hjertemuskler hos mennesker

Hjertemuskelvæv tjener til at holde hjertet til at pumpe gennem ukontrollerede bevægelser. Dette er et af skeletmuskelvævets kendetegn, som kan kontrolleres. Disse hændelser udføres gennem specielle celler kaldet pacemakerceller, som styrer hjertets sammentrækninger.

Kroppens nervesystem sender signaler til pacemakercellerne i hjertet, som får dem til at fremskynde eller sænke pulsen. Pacemakercellerne er forbundet med andre hjertemuskelceller, hvilket gør det muligt at transmittere signaler. Dette frembringer en bølge af sammentrækning af hjertemusklen, som skaber et hjerteslag.

Hjertemuskelvæv får sin styrke og fleksibilitet fra de indbyrdes forbundne hjertemuskelceller eller fibre. De fleste hjertemuskelceller indeholder en kerne, men nogle har to. Denne kerne rummer alt cellens genetiske materiale.

Hjertemuskelceller indeholder også mitokondrier, som også kaldes kraftcenterceller. Det er en organel, der omdanner ilt og glukose til energi i form af adenosintrifosfat (ATP).

Læs også: 4 ubevidste årsager til hjerteanfald

Hjertemuskelceller fremstår stribede eller stribede under et mikroskop. Disse striber opstår på grund af vekslende filamenter sammensat af proteinerne myosin og actin. Mørke linjer indikerer tykke filamenter sammensat af proteinet myosin. Tynde og lette filamenter indeholder aktin.

Når hjertemuskelceller trækker sig sammen, trækker myosinfilamenterne actinfilamenterne mod hinanden, hvilket får cellen til at skrumpe. Cellen bruger ATP til at drive disse sammentrækninger. Et enkelt myosin filament er forbundet med to actin filamenter på hver side. Disse danner en enkelt enhed af muskelvæv kaldet en sarkomer.

Interstitielle diske forbinder hjertemuskelceller. Gap junctions i den intercalated disc overfører elektriske impulser fra en hjertemuskelcelle til en anden. Desmosomer er en anden struktur til stede i den interkalerede disk. Det hjælper med at holde hjertemuskelfibrene sammen.

Læs også: Hvordan genkender man symptomer på et hjerteanfald?

Effekten af ​​træning på hjertemuskelvæv

Motion kan styrke hjertemusklen. Motion hjælper også med at reducere risikoen for at udvikle kardiomyopati og får hjertet til at arbejde mere effektivt. Citeret fra American Heart Association, voksne mindst 150 minutters moderat træning om ugen. For at nå dette mål, prøv at træne i omkring 30 minutter fem dage om ugen.

Husk, cardiotræning er opkaldt efter fordelene ved hjertemusklen. Regelmæssig konditionstræning hjælper med at sænke blodtrykket, reducerer pulsen og får hjertet til at pumpe mere effektivt. Almindelige former for cardio omfatter gang, løb, cykling og svømning.

Hvis nogen allerede har en hjertesygdom, skal du sørge for at diskutere med lægen gennem appen før du dyrker sport. Der skal tages flere forholdsregler for at undgå at belaste hjertet for meget.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Hvordan er hjertemuskelvæv forskellig fra andre muskelvæv?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal du vide om hjertemuskelvæv