Mor, her er, hvordan man kan forbedre børns kognitive evner

Jakarta - Enhver mor ønsker, at hendes barn skal vokse op med optimale kognitive evner, alt efter alder. Men hvad er kognitiv evne egentlig? Kort sagt er kognitiv evne en form for udvikling, der refererer til evnen til at udlede mening fra viden fra erfaring og information.

Kognitive evner har børn brug for for at kunne lære forskellige ting, også når de går i skole. Derfor skal mødre vide, hvordan man kan forbedre børns kognitive evner fra en tidlig alder. Hvordan? Lad os se følgende diskussion!

Læs også: Online læring i hjemmet, dette er dens effekt på børns kognitive udvikling

Tips til at forbedre børns kognitive evner

Kognitive evner er faktisk mere end blot at lære information. Det er snarere evnen til at tænke over ny information, behandle den, tale om den og anvende den nye information på anden tidligere erhvervet information.

Når børn bliver voksne, udvikler de evnen til at tænke på et højere niveau. De kan behandle information mere dygtigt og nemmere skabe forbindelser til andre oplysninger. Med andre ord bliver deres tænkeevner bedre.

Børn bør være i stand til at forbedre deres evne til at fokusere, huske information og tænke mere kritisk, når de bliver ældre. Kognitive evner sætter børn i stand til at forstå sammenhængen mellem ideer, at forstå årsagsprocesser og forbedre deres analytiske færdigheder.

Så forbedring af kognitive evner kan ikke kun gavne børn i klasseværelset, men også uden for klasseværelset. Så hvordan forbedrer man børns kognitive evner? Her er nogle tips:

1. Inviter til at læse bøger

Udover at være en måde at slappe af sammen før sengetid, kan det at få børn til at læse bøger også forbedre deres kognitive evner. At læse bøger kan udvikle børns tænkeevner, træne ræsonnement og problemløsning.

Det er vigtigt at være opmærksom på de bøger, der er udvalgt til at blive læst med børn. For mødre vil ikke kun involvere dem i gode historier, men det er også en god idé at vælge bøger, der vil forbedre deres kognitive evner.

Læs også: 4 stadier af dit barns kognitive udvikling i Piagets teori

2. At spille eller lytte til musik sammen

En anden aktivitet til at forbedre børns kognitive evner er at spille eller lytte til musik sammen. At spille et musikinstrument er en følelsesmæssigt stimulerende måde at udvikle koordination og fantasi på. De instrumenter, der appellerer mest til børn, er trommer, keyboards og klaver.

3. Inviter til at spille forskellige spil

Når børn bliver ældre, er det en god idé at lade dem lege med spil og aktiviteter, der hjælper med at stimulere tankeevner.

Prøv at få dine børn til at lege gemmeleg, brætspil, gåder, gåder og forskellige andre spil. Sådanne spil kan træne dem til at løse problemer, være kreative og træffe beslutninger.

4.Creating kunst og håndværk

Ud over at udøve kreativitet forbedrer det også deres kognitive evner at invitere børn til at lave kunstværker og kunsthåndværk. Sørg for kasser med kunst- og kunsthåndværk, såsom fingermaling, farveblyanter, papir, legetøjslys og farvet kridt.

Lad derefter barnet være kreativt, lav hvad det vil. Denne metode kan træne børn til at tænke kreativt og tage kunstneriske beslutninger. Ved at lave kunst og håndværk vil børn også blive trænet i at gennemføre eller være ansvarlige for det, de vil lave.

Læs også: Børn glemmer let, pas på milde kognitive forstyrrelser

5. Bed børn om at navngive farver og former

Dette kan startes, da barnet er 1-2 år. Efter at have introduceret de forskellige farver og former, prøv at få ham til at navngive dem. Dette kan være en måde at træne børn i at identificere ting, der allerede er kendt eller lært dem.

Det er nogle tips til at forbedre børns kognitive evner. Husk, at hvert barn har deres eget niveau af vækst, interesse og talent. Som forælder er det vigtigt at give så meget stimulering som muligt, men ikke fokusere på akademiske præstationer alene.

Det er også vigtigt at anerkende børns interesser og talenter og altid bevare deres helbred. Hvis barnet har helbredsproblemer, så brug appen at tale med børnelægen igennem snak , når som helst og hvor som helst.

Reference:
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. Hvorfor kognitive færdighedsmilepæle er vigtige.
mor. Tilgået 2021. 5 måder at forbedre dit barns kognitive evner.
Opdrage børn. Tilgået i 2021. Tænkning og leg: Småbørn.
Hjælp mig med at vokse. Tilgået i 2021. Måder til at fremme kognitiv udvikling.