4 sygdomme, der forårsager hævede fødder

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet hævede fødder? Selvfølgelig ikke når du er på en lang rejse, der kræver, at dine ben bøjes, så blodgennemstrømningen blokeres. Udover at rejse i lang tid, kan hævede fødder også være forårsaget af visse sygdomme.

En af dem er lymfødem forårsaget af fjernelse eller beskadigelse af lymfeknuder, der er en del af kræftbehandling. Vil du vide mere om lymfødem og de sygdomme, der forårsager hævede fødder, så læs anmeldelsen her.

Læs også: Sådan behandler du hævelse på grund af forstuvninger

Årsager til hævede ben

Symptomer på hævelse afhænger af den underliggende årsag. En forøgelse af fodens størrelse fra anklen, ændringer i hudfarve og tekstur, til varm hud, og om der er sår eller pus kan være overvejelser, der forklarer, hvorfor fødderne hæver. Følgende typer sygdomme, der forårsager hævede fødder:

  1. lymfødem

Som tidligere nævnt opstår lymfødem ofte efter strålebehandling eller fjernelse af lymfeknuder hos cancerpatienter. Nogle af symptomerne på lymfødem er hævelse af ben og arme ledsaget af en fornemmelse af tung vægt, ubehagelig smerte, begrænset bevægeudslag, fortykkelse af huden. Hvis du lige har fået kræftbehandling og oplever hævelse, kan det være, at den tilstand, du oplever, er lymfødem.

  1. Nedsat blodgennemstrømning i vener

Hævelse af anklerne kan være et tegn på utilstrækkelig blodgennemstrømning til venerne. Normalt holder venerne blodet til at strømme opad med envejsventiler. Når disse ventiler bliver beskadiget eller svækket, vender blodet tilbage til karrene, hvor det tilbageholdes i det bløde væv i underbenene, især anklerne og fødderne.

Kronisk venøs insufficiens kan føre til hudforandringer, hudsår og infektion. Hvis du oplever lignende symptomer, kan du spørge direkte . Læger eller psykologer, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

  1. Blodprop

Blodpropper eller blodpropper kan forårsage hævede fødder. Dette sker, fordi blodet størkner og dannes i venerne i benene, og derved blokerer blodstrømmen fra benene tilbage til hjertet.

Blodpropper kan være livstruende. Kend symptomerne, hvis du har hævelse i det ene ben, ledsaget af smerter, lavgradig feber og muligvis en ændring i farven på det berørte ben. Lægens anbefaling er normalt blodfortyndende.

Læs også: Hvorfor kan nogen få elefantfod?

  1. Hjerte-, lever- eller nyresygdom

Nogle gange kan hævelse indikere et problem, såsom hjerte-, lever- eller nyresygdom. Hævede ankler om natten kan være tegn på tilbageholdt salt og vand på grund af højresidige hjerteproblemer.

Nyresygdom kan også være en årsag til hævelse af fødder og ankler. Når nyrerne ikke fungerer korrekt, kan der ophobes væske i kroppen. Leversygdom kan påvirke leverens produktion af et protein kaldet albumin, som forhindrer blod i at sive ud af blodkarrene og ind i omgivende væv.

Utilstrækkelig albuminproduktion kan føre til væskelækage. Tyngdekraften får væske til at opbygge mere i fødderne og anklerne, men væske kan også ophobes i maven og brystet.

Læs også: Kirurgi til behandling af filariasis, er det nødvendigt?

Hvis hævelsen er ledsaget af andre symptomer, herunder træthed, appetitløshed og vægtøgning, bør du tale med din læge med det samme.

Reference:

Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Lymfødem.
WebMD. Hentet 2019. Hævede ankler og fødder.
Healthline. Hentet 2019. Hvad er årsagen til hævet ankel?