Farer ved selvdiagnose, der påvirker mental sundhed

, Jakarta – I dag og alder kan information om alt nemt fås via internettet, herunder information om sundhed. Dette får mange mennesker til at blive fristet til selv at finde ud af årsagen til de helbredssymptomer, de oplever via internettet, i stedet for at gå til lægen. Dette fænomen kaldes selvdiagnose .

Men du ved, i stedet for at være nyttig, selvdiagnose det kan faktisk skade dit helbred og påvirke dit mentale helbred negativt, du ved. Her er anmeldelsen.

Hvad er selvdiagnose?

Selvdiagnose er selvdiagnosticerende med en lidelse eller sygdom baseret på selverkendelse eller uafhængigt indhentet information. Når man gør selvdiagnose Faktisk antager du, som om du kender de helbredsproblemer, du oplever.

Alt kun bevæbnet med de oplysninger, der er ejet af dem selv. Dette kan være farligt, fordi dine antagelser kan være forkerte.

For eksempel tror du, du har bipolar lidelse, fordi du oplever hyppige humørsvingninger. Selvom humørsvingninger kan være et symptom på mange forskellige psykiske lidelser. Borderline personlighedsforstyrrelse og svær depression er to andre eksempler på diagnoser.

Læs også: Gå ikke ud fra, det er sådan man diagnosticerer bipolar lidelse

Tja, fejldiagnosticering kan være farlig, fordi du har tendens til at tage den forkerte medicin. Risikoen for at opleve en mere alvorlig helbredstilstand øges også, hvis du uforsigtigt tager medicin eller gennemgår behandlingsmetoder, som ikke er anbefalet af læger.

Det er derfor, du rådes til at søge hjælp fra medicinske eksperter såsom læger til at diagnosticere de helbredssymptomer, du oplever. Ved at bede om flere detaljer om dine symptomer og hvor længe de varer, kan din læge stille en nøjagtig diagnose.

Læs også: Tag ikke bare medicin, hvis det er forkert kan det forårsage hjerneblødning

Indvirkning af selvdiagnose på mental sundhed

Selvdiagnose Det kan også påvirke dit mentale helbred ved at få dig til at opleve unødvendige bekymringer. For eksempel har du været svimmel på det seneste. Så finder du selv ud af, hvad der er årsagen til de svimmelhedssymptomer, som du ofte oplever via internettet.

Fra søgeresultaterne kan du se, at hyppig hovedpine kan indikere en alvorlig hjernesygdom, såsom en hjernesvulst. Så føler du dig bekymret og stresset, fordi du tror, ​​du har en hjernetumor. Faktisk har du ikke nødvendigvis en alvorlig sygdom, men du føler dig allerede meget bekymret.

Det er ikke umuligt, at du over tid kan opleve generaliseret angst på grund af de bekymringer, du føler efter at have gjort dette selvdiagnose . Generaliseret angst er en mental tilstand, der normalt er karakteriseret ved overdreven bekymring for visse situationer.

Udover at forårsage unødvendig bekymring, der kan føre til generaliseret angstlidelse, selvdiagnose Det kan også efterlade visse psykiske problemer udiagnosticeret. Psykiske lidelser optræder normalt ikke alene, men også ledsaget af andre psykiske lidelser.

For eksempel kan du blive overvældet af angst og antage, at du har en angstlidelse. Angstlidelser kan dog maskere svær depressiv lidelse. Omkring to tredjedele af personer, der besøger et ambulatorium med en angstlidelse, har også depression.

Når to eller flere syndromer opstår sammen hos den samme person, kaldes det komorbiditet. Nu, selvdiagnose får en person til at savne eksisterende følgesygdomme. Det er faren selvdiagnose om mental sundhed.

Så det er bedst ikke at være læge for dig selv ved at gøre det selvdiagnose . Hvis du oplever visse helbredssymptomer, bør du spørge din læge om årsagen til de helbredssymptomer, du oplever.

Læs også: Her er hvorfor en fysisk undersøgelse skal udføres

Vil du ikke forlade huset til et lægetjek? Vær ikke urolig. Nu kan du kontakte din læge for at tale om dine helbredsproblemer via appen , når som helst og hvor som helst.

Nå, til fejring af den nationale lægedag den 24. oktober 2020 kan du diskutere dit helbred med en læge til en meget overkommelig pris.

For kun IDR 5.000 kan du konsultere en læge gennem ansøgningen . Denne kampagne er gyldig for dem af jer, der har tilmeldt jer applikationen og kan kun bruges 1 (én) gang pr. bruger. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent Ansøgning lige nu, ja!

Reference:
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Farerne ved selvdiagnose.