5 ting, du skal undgå, når du får mæslinger

, Jakarta – Mæslinger er en virusinfektion karakteriseret ved udseendet af udslæt over hele kroppen og er bestemt meget smitsom. Mæslingevirusinfektion vil ikke umiddelbart vise symptomer, når nogen er smittet med mæslingevirus. Symptomer på mæslinger vil vise sig en uge til to uger efter, at en person er blevet udsat for mæslingevirus.

Læs også: Undgå at få mæslinger med vacciner

Ud over at forårsage udslæt i flere dele af kroppen, har mennesker med mæslinger også potentiale til at opleve hævelse af lymfeknuderne i nakken. Mange af de symptomer, der opstår, hvis en person har mæslinger, såsom røde øjne, har tegn som at gå til influenza, nemlig ondt i halsen, en løbende næse og en tilstoppet næse, feber og grålige hvide pletter i munden eller halsen.

Der bør være nogle ting, du skal undgå, hvis du eller dem omkring dig får mæslinger.

  • Undgå overfyldte miljøer med mange mennesker

Det er bedre, hvis du er udsat for mæslinger, undgå et miljø, der er for overfyldt. Der er mange chancer for, at du vil blive udsat for flere vira, der kan forværre dit helbred, fordi sunde helbredsforhold ikke er gode. Derudover vil undgåelse af et overfyldt miljø også minimere, at andre mennesker får de mæslinger, som du lider af.

For mennesker med mæslinger er mæslingevirus til stede i hvert stænk af væske, der kommer ud af kroppen. For eksempel, når du hoster eller nyser og for folk, der indånder luft, der er udsat for denne væske, er det sandsynligt, at du får mæslinger.

  • Undgå at bade med koldt vand

Mange myter siger, at folk med mæslinger ikke bør bade, fordi man frygter, at det vil forværre mæslinger. Men faktisk får mæslingeramte lov til at gå i bad. Brug dog ikke koldt vand til badning og brug i stedet varmt vand. Badning kan være en måde at bevare en sund hud hos mæslingeramte. Det er også bedre at tage et brusebad ved at vaske din krop og ikke gnide den.

  • Undgå kropsmangel på væsker eller dehydrering

Vi anbefaler, at når du lider af mæslinger, indtager du mere vand og undgår din krop fra dehydrering. Hvis din krop mangler væske eller er dehydreret, vil det helt sikkert have indflydelse på tør hud. Dermed vil den kløe, der opstår på grund af mæslinger, være mere udtalt. Det er bedst ikke at klø den kløende kropsdel ​​eller udslæt, fordi man frygter, at det vil gøre huden øm.

  • Undgå at bruge tøj, der er for tykt

Måske når du har mæslinger, vil du føle en ret høj feber. Prøv dog ikke at bruge tøj, der er for tykt. Bær tøj, der er let og gør dig komfortabel. Brug af tykt tøj vil kun gøre din kropstilstand mere ubehagelig. Vælg desuden tøj, der er behageligt og absorberer sved, så kløen fra mæslinger kan mindskes.

  • Undgå salt mad og stegt mad

Når du er smittet med mæslingevirus, bør du undgå fødevarer, der indeholder højt saltindhold og er stegt. Mad med højt saltindhold og stegt kan forårsage irritation af halsen. Højt saltindhold kan også skade elektrolytbalancen i kroppen og dermed gøre inkubationstiden for mæslingevirus længere i din krop.

Læs også: Røde pletter på huden, pas på mæslinger

Der er intet galt i at bevare dit eget helbred ved at spise sund mad og holde din krop ren. Men hvis du oplever nogle symptomer såsom mæslinger, kan du spørge din læge direkte gennem ansøgningen . Med funktioner Kontakt læge du kan få direkte svar på din klage, kan være igennem Video/taleopkald eller Snak . Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!