Enkle måder at lindre hævede fødder på

, Jakarta - Hævede fødder, der får lov til at fortsætte, kan helt sikkert forstyrre aktiviteterne hos mennesker, der oplever det. Årsagerne til hævede fødder selv varierer, lige fra at stå for længe til visse sygdomme.

For eksempel ødem (væskeophobning i dele af kroppen), som kan udløse hævede fødder. Så hvad er en enkel måde at lindre hævede fødder på?

Læs også: Daglige aktiviteter kan give hævede fødder, her er hvorfor

Enkle tips til at overvinde hævede fødder

Generelt vil mild hævelse af benene aftage over tid. Der er dog flere måder, du kan gøre for at lindre hævede fødder, så symptomerne aftager.

Her er, hvordan du håndterer hævede fødder, som du kan prøve.

1. Kompressionsstrømper

Hvordan man håndterer hævede hævede fødder kan bruge kompressionsstrømper ( kompressionsstrømper ). Disse sokker er tilgængelige på apoteker, skobutikker eller købmandsforretninger på nettet, som kan lindre smerter og forhindre væskeophobning i ben, ankler og fødder. Hav helst ikke en fodkasse, der er for stram.

2. Hæv benpositionen

Hvordan man håndterer hævede fødder kan også være opmærksom på højden eller niveauet af fodpositionen. Prøv at holde dine fødder hævet, eller placer dem på en støtte for at reducere hævelse. For eksempel liggende på gulvet med fødderne hævet og mod væggen.

3. Træner let

At sidde eller stå i længere tid kan også øge hævelsen. Prøv at lave let træning eller bevægelse for at hjælpe med at lindre hævede fødder.

For eksempel at bevæge dine knæ og bøje og forlænge dine ankler. Derudover kan du prøve svømning for at hjælpe med at lindre hævede fødder.

4. Tabe sig

Ved nedsat kropsvægt vil benene ikke arbejde ekstra for at modstå kroppens vægt. Derudover reducerer vægttab ikke kun hævelse, men kan også forbedre det generelle helbred.

5. Epsom Salt

Læg fødder og ankler i blød i 15 til 20 minutter i koldt vand fyldt med Epsom-salte for at lindre hævelsesrelaterede smerter.

Hvis du har diabetisk neuropati i fødderne, skal du først tjekke vandet med dine hænder for at undgå at udsætte dine fødder for ekstreme temperaturer.

Læs også: Hævede ben kan også skyldes hjertesygdom

6. Magnesiumtilskud

Ud over de fem ting ovenfor, kan hvordan man håndterer hævede fødder også tages ved at tage magnesiumtilskud. Prøv at tage 200 til 400 mg magnesium ind i din daglige kost for at hjælpe med at begrænse vandretention og smerte.

Prøv dog at spørge din læge, før du tager magnesiumtilskud. Fordi dette tilskud ikke bør bruges, hvis du har nyre- eller hjerteproblemer.

For de bedste resultater skal du bruge mere end én behandling ad gangen. For eksempel, hvis du laver let træning, så prøv at have kompressionssokker på bagefter.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Har brug for lægehjælp

Husk, at metoderne ovenfor kun er enkle måder, der kan gøres for at håndtere milde hævede fødder. Der er dog også nogle tilfælde af hævede fødder, som skal behandles med det samme af en læge.

Kort sagt, opsøg straks en læge for at få den rigtige behandling, hvis dine fødder er hævede, ikke heler eller gør det svært at gå.

Årsagen kan være hævede fødder forårsaget af infektion, så det kræver antibiotikabehandling fra en læge. Et andet eksempel, hævede fødder kan også være forårsaget af nyresygdom, og måske vil lægen foreslå, at patienten laver nyredialyse eller nyreoperation.

Læs også: Hævede ben under graviditeten, her er hvordan du forhindrer det

Med andre ord, hvordan man håndterer hævede fødder vil blive justeret efter årsagen. Nå, for dem af jer, der ønsker at få tjekket hævede fødder eller andre tilstande, kan du gå til det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.



Reference:
Cleveland Clinic.6 Bedste løsninger til smerter og hævelse i dine fødder og ankler
Harvard Health Publishing Harvard Medical School. Fået adgang i 2021. Hvad er årsagen til de hævede fødder