Dette er forskellen mellem vand, der indeholder ilt og ikke

Jakarta - Har du nogensinde set iltet vand på flaske? Vand, der indeholder ilt, forventes at være meget godt for helbredet, du ved. Men hvad er forskellen mellem det og almindeligt vand? Som navnet antyder, er iltet vand en type mineralvand, der er blevet behandlet på en sådan måde, derefter tilsat ilt. I modsætning til almindeligt vand har vand, der indeholder ilt, en molekylær struktur med mere ilt.

Grundlæggende er ilt en af ​​de vigtige komponenter, som kroppen har brug for, og opnås normalt gennem luften gennem respirationsprocessen. Efter indtrængen gennem åndedrætssystemet vil ilt blive fordelt i hele kroppen gennem blodet. Så er iltvand virkelig så gavnligt for kroppen, så du skal skifte fra almindeligt vand til iltet vand?

Læs også: 30 dages drikkevandsudfordring, hvad er fordelene?

Der er ingen væsentlig forskel på kroppen

Som det er blevet sagt før, at ilt er en vigtig komponent, som kroppen har brug for, som kan fås fra luften. Nå, den ilt, der indåndes fra den omgivende luft, er faktisk tilstrækkelig til hele kroppens iltbehov. Så i en sund kropstilstand behøver du ikke ekstra iltindtag fra drikkevand.

Indtil nu er der ingen klinisk evidens, der specifikt nævner en væsentlig forskel mellem almindeligt drikkevand og vand indeholdende ilt. En række undersøgelser har dog bevist, at fordelene ved almindeligt drikkevand med vand indeholdende ilt for kroppens sundhed er de samme, aka der er ingen forskel. Det vil sige, at vand indeholdende ilt ikke har flere fordele, sammenlignet med almindeligt drikkevand.

For at afsløre fordelene ved iltet vand blev der udført en undersøgelse i Tyskland. I denne undersøgelse blev respondenterne opdelt i 2 grupper. Den første gruppe fik iltvand, mens den anden gruppe fik almindeligt vand. Efter 28 dage gennemførte forskerne en grundig undersøgelse for at vurdere, om der var en stigning i udholdenhed og leverfunktion hos personer, der indtog iltet vand.

Læs også: Følg disse 8 tips til flittigt at drikke vand

Som følge heraf fandt forskerne ikke en signifikant forskel i forbedringen i de to grupper. For at styrke resultaterne blev der også udført andre undersøgelser i USA. Denne gang brugte forskerne 2 grupper af løbere som respondenter. Den første gruppe fik iltvand, og den anden gruppe fik almindeligt vand.

Efter atleterne havde afsluttet træningen ved at løbe 5 kilometer, foretog forskerne en vurdering af præstation og mælkesyreindhold i blodet. Som et resultat havde gruppen, der fik iltet vand, en hurtigere restitutionstid end de atleter, der drak almindeligt vand. Forskerne kunne dog ikke finde en signifikant forskel i præstationer mellem de to grupper.

Fra disse undersøgelser kan det konkluderes, at fordelene ved iltet vand til at øge udholdenheden eller opretholde organfunktionen endnu ikke er blevet bevist. Der er dog ikke noget galt, hvis du ønsker at indtage iltvand, i hverdagen. For i bund og grund er iltvand almindeligt vand, det er bare det, at det får et ekstra iltindhold.

Læs også: Upopulære White Water Diverse

At drikke nok vand er nøglen

Vand er, uanset dets iltindhold, en væskekilde, der spiller en vigtig rolle i at opretholde en sund krop. Ved at drikke nok vand hver dag vil du opleve følgende fordele:

  • Organer og væv i hele kroppen holdes sunde.
  • Fordelingen af ​​ilt og næringsstoffer i hele kroppen forbliver optimal.
  • Holder nyrerne og blæren rene.
  • Vedligeholde mave-tarmfunktionen; forebygge obstipation (obstipation) og besvær med afføring.
  • Oprethold stabilt blodtryk og puls.
  • Oprethold normal kropstemperatur.

Ved at vide, at de sunde fordele ved iltet vand ikke er blevet videnskabeligt bevist, bør du ikke blive "spist" af de reklamer, der præsenteres overalt. Men igen, du er ikke forbudt at indtage denne type vand. Det vigtige at bemærke er det daglige behov for kropsvæske, som fortsat bliver opfyldt. Hvis det gør ondt, så skynd dig Hent Ansøgning at tale med en læge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad er iltrigt vand? Fordele, anvendelser og forholdsregler.
US National Library of Medicine, National Institute of Health. Tilgået 2020. "Oxygeneret" vand og atletisk præstation.