Kend 8 årsager til brystsmerter bortset fra kræft

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet brystsmerter? Ikke få kvinder, der føler sig bekymrede, når de oplever brystsmerter. Årsagen er, at brystsmerter ofte er forbundet med brystkræft. Faktisk indikerer brystsmerter ikke altid tilstedeværelsen af ​​kræft. Mastalgi, et andet navn for brystsmerter, kan mærkes i den øverste ydre del af brystet og udstråler til armhuler og arme.

Du behøver ikke bekymre dig, hvis du oplever brystsmerter, for det øger ikke altid risikoen for brystkræft. Derudover forårsager brystkræft normalt andre symptomer udover brystsmerter. Smerter i brystkræft føles normalt mere som en stikkende smerte eller en stram følelse i brystet. Så hvad forårsager brystsmerter bortset fra kræft?

Læs også: Klump i brystet betyder ikke kræft

1. Menstruation

Lanceret fra Healthline forårsager menstruationscyklussen udsving i hormonerne østrogen og progesteron. Disse to hormoner kan få en kvindes bryster til at føles hævede, ømme og smertefulde. Generelt mærkes brystsmerter under menstruationscyklussen tre dage før menstruation og vil blive bedre, efter at menstruationen er afsluttet. Men intensiteten af ​​smerte kan variere fra måned til måned.

2. Mastitis

Mastitis opleves ofte af kvinder, der ammer. Denne tilstand er forårsaget på grund af infektion i mælkekanalerne. Infektionen kan forårsage intense, intense smerter såvel som revner, kløe, brændende eller blærer i brystvorten. Ud over ømhed i brysterne kan mastitis forårsage røde striber på brysterne, feber og kulderystelser.

Læs også: Denne sunde mad sænker effektivt risikoen for brystkræft

3. Bryststørrelse

Kvinder, der har store bryster, kan opleve brystsmerter, der kan stråle ud til nakke, skuldre og ryg. Hvis du oplever brystsmerter, der kun er koncentreret i ét område og er konsistente over en længere periode, bør du straks konsultere en læge for yderligere identifikation. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos lægen via appen .

4. For meget motion

Kvinder, der træner for meget, er også tilbøjelige til at få brystsmerter. Sport armbøjninger eller at løfte vægte for hårdt og for meget kan forårsage en ubehagelig fornemmelse i brysterne, der ligner brystømhed. Dette ubehag kommer fra brystmusklerne under brystet, der trækkes.

5. Vælg den forkerte bh-størrelse

BH-størrelse kan være en af ​​årsagerne til brystsmerter, som du oplever. Hvis din hverdags-bh er for stram, eller dine bh-skåle er for små, kan bøjlerne skubbe mod dit bryst og forårsage brystsmerter.

For dig, der har store bryster, er det vigtigt at vælge den rigtige bh-størrelse, når du træner for at holde brysterne på plads. Bh'er, der passer og er behagelige, forhindrer træk i brystmuskelvævet, der forårsager ømhed i brysterne.

Læs også: Det viser sig, at det at ikke bære en bh har disse fordele

6. Mest koffeinforbrug

Hvis du har for vane at drikke kaffe tre gange om dagen og mærker, at dine bryster hæver og hærder, er det et tegn på, at du straks bør reducere dit koffeinindtag. Koffein har en rolle i at forårsage cykliske smerter forbundet med hormonelle udsving og PMS. Koffein indeholder også methylxanthin, som får blodkar til at udvide sig. Denne hævelse kan få brysterne til at hæve og føles smertefulde.

Det er en række tilstande, der kan udløse brystsmerter ud over kræft. Forskellen med brystkræft, kræft forårsager normalt andre typiske symptomer såsom afskalning af huden omkring brystvorten, blødning fra brystvorten, rødme eller forstørrelse af brysthudens porer. Hvis du oplever disse symptomer, skal du straks kontakte en læge.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2019. Hvad forårsager brystsmerter?.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Ti almindelige årsager til brystsmerter.
WebMD. Tilgået 2019. Hvorfor gør mine bryster ondt?.