Sådan behandler du hævelse på grund af forstuvninger

, Jakarta - En forstuvning er en skade, der opstår, når kroppen pludselig ændrer bevægelsesretningen eller sænker hastigheden, såsom under træning. Dette problem er almindeligt og kan opleves af alle. Både af folk, der sjældent træner, og atleter, der træner hver dag. Hvordan håndteres det?

Udover ændringer i bevægelsesretningen eller et fald i hastigheden, kan forstuvninger også forekomme, når du falder, kolliderer med andre mennesker eller genstande eller lander i en uhensigtsmæssig stilling efter hop. Under disse forhold tvinges ledbåndet utilsigtet til at strække sig ud over dets kapacitet, hvilket får det til at rive eller vride sig.

Det er denne ledbåndsskade, der ligger til grund for forekomsten af ​​forstuvninger. Ledbånd er vævsbånd, der omgiver et led. Eksistensen af ​​ledbånd tjener til at forbinde knogler med hinanden. Ankler, tommelfingre og tæer, håndled og knæ er de mest almindelige områder for forstuvninger.

Læs også: Kend forskellen mellem ankelbrud og forstuvninger

Forstuvninger er normalt karakteriseret ved visse symptomer, herunder smerter omkring det forstuvede led, blå mærker og hævelser i leddet og leddets manglende evne til at understøtte belastningen. Der kan også være blå mærker, der vises et stykke fra det forstuvede led på grund af blod, der siver langs musklen. Sværhedsgraden af ​​forstuvningen afhænger af, hvor alvorlig ledbåndsskaden er.

Kan selvmedicineres derhjemme

Håndtering af forstuvninger skal gøres ordentligt for at forhindre gentagelser i fremtiden, såsom langvarige smerter og ustabilitet i leddene. I de fleste tilfælde kan forstuvninger behandles derhjemme. Her er de trin, der kan følges:

  • Stop med at udføre aktiviteter eller bevægelser, der kan gøre skaden værre i mindst 2-3 dage efter skaden.
  • Påfør is pakket ind i et håndklæde på det skadede område i mindst 15-20 minutter hver 2-3 timer om dagen. Undgå dog at påføre is direkte på det skadede område.
  • For at begrænse bevægelser, der kan forværre skaden og forhindre udbredt hævelse, skal du dække det skadede område med en elastisk bandage (bandage). Sørg for, at området er stramt bandageret, men bloker ikke blodgennemstrømningen. Fjern bandagen inden du går i seng.
  • Et andet skridt til at forhindre hævelse er at placere det skadede ben eller lem i en forhøjet stilling. Brug en ekstra bænk som et sted at sætte dine fødder, når du sidder, eller en pude, når du sover.

Læs også: Sorterede forstuvninger kan være dødelige, myte eller fakta?

Hvornår skal man gå til lægen?

Hvis egenomsorg ikke virker, og forstuvningen ikke føles bedre efter 3 dage, skal du straks søge læge. Der er også nogle tilstande, der kræver, at du straks tager på hospitalet, nemlig hvis du oplever uudholdelige smerter, leddet er helt ude af stand til at støtte vægten, det skadede område føles følelsesløst eller ikke kan mærke noget, har gentagne skader i samme område, eller Der er et rødt område, der strækker sig fra det forstuvede led.

Sådanne tilfælde kan kræve mere kompliceret behandling på hospitalet. I tilfælde, hvor almindelig smertestillende medicin ikke forbedres, kan din læge ordinere stærkere smertestillende medicin, såsom kodein.

En bøjle eller skinne kan også være påkrævet for at minimere ledbevægelser. Fysioterapi eller fysioterapi kan foreslås af lægen for at hjælpe patienten med at genoprette leddet til normal funktion. Hertil kommer, selv om det er sjældent, kirurgisk behandling er nødvendig, hvis der er muskelskade eller en rift i ledbåndet.

Læs også: Tag det ikke let, forstuvninger kan være dødelige

Det er en lille forklaring på, hvordan man behandler forstuvninger. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!