Dette er den anbefalede sovestilling under graviditet

Jakarta – For gravide kvinder er sovestilling noget, der skal overvejes. Årsagen er, at fosteret, der vokser sig større hver dag, vil få moderen til at gå skævt, når den ligger ned for at hvile. Især med de vanskeligheder, som mødre oplever, når de ønsker at skifte sovestilling. Det er derfor, en god sovestilling for gravide kvinder er meget vigtig.

Mødre skal vide, at en uhensigtsmæssig stilling, når de sover, faktisk kan øge risikoen for forskellige helbredsproblemer. Mødre vil være meget modtagelige for at opleve benkramper, hævede ben, muskelsmerter og blodtryk, der falder eller stiger. Hvad skal så være en god sovestilling for gravide kvinder? Tjek diskussionen herunder!

Læs også: 6 tips til at overvinde søvnbesvær under graviditeten

Gode ​​sovestillinger for gravide

Nå, for at mødre er mere komfortable, når de hviler og undgår risikoen for klager, der kan opstå, er her nogle anbefalede sovestillinger til gravide kvinder:

1. Undgå liggende

Ind i andet trimester af graviditeten eller den femte måned af graviditeten, rådes mødre til ikke at sove på ryggen. Årsagen er, at denne stilling vil resultere i øget tryk på aorta og vena cava inferior, som kan hæmme blodcirkulationen i hele kroppen, inklusive fosteret.

2. Venstrevendt

Nogle sundhedseksperter anbefaler en sidelæns stilling til venstre som en god sovestilling for gravide kvinder. Denne position vil hjælpe med at forbedre blodcirkulationen både fra og tilbage til hjertet. Ikke nok med det, sidelæns positionen til venstre gør også, at leverorganet ikke er deprimeret, og maven er i en behagelig stilling. Mor vil også undgå snorken.

At sove med kroppen sidelæns til venstre side forhindrer også moderen i at risikere at hæve ben, hænder og ankler. Denne tilstand er forårsaget af, at nyrerne bliver mere fleksible til at rense affald og væsker fra kroppen.

Alligevel er det lige meget, om morens sovestilling er sidelæns til venstre eller højre, så længe moderen føler sig godt tilpas. Hvis der er klager, bør du spørge lægen gennem ansøgningen for at finde den rigtige løsning. Så sørg for, at mor har Hent Ansøgning så moderens og fosterets sundhed altid opretholdes.

Læs også: Farlige sovestillinger for gravide kvinder

3. Brug af pude

Brugen af ​​puder kan faktisk være med til at gøre søvnen mere behagelig for gravide kvinder. Så hvis moderen oplever åndenød, så prøv at placere en pude på undersiden af ​​kroppen, så bryststillingen bliver højere. I mellemtiden, hvis moderen føler smerter i solar plexus, skal du placere puden som støtte for hovedet og ryggen, så overkroppen bliver højere.

Derudover er en god sovestilling for gravide kvinder halvsiddende for at hjælpe med at undgå sure opstød. Hvis moderen vil ligge på siden til venstre, læg en pude på siden under maven og mellem knæene. Mødre kan også bruge en gravid pude, som er specielt designet til at gøre moderens sovestilling mere behagelig.

Læs også: Dette er en forklaring på, hvorfor gravide har brug for en lur

Mod fødslen vil moderen få stadig sværere ved at sove, fordi hendes mave bliver større. Dette vil gøre moderen lettere stresset. For at hjælpe med at lindre dette kan mødre lave yoga eller afspænding.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået i 2021. For forældre. Sove under graviditeten.
Baby Center. Tilgået i 2021. Hvad er den bedste sovestilling under graviditet?
WebMD. Tilgået i 2021. Positionering mens du sover.