Hvornår er det rigtige tidspunkt at indsætte spiralen?

”Spiralprævention eller spiralprævention er et af de præventionsmidler, der kan siges at være ret sikkert og mere holdbart end andre typer. Det er det, der gør, at IUD-typen KB er bredt udvalgt af kvinder."

Jakarta – KB IUD eller “intrauterin enhed” har en form som bogstavet “T” med en størrelse på omkring 3 centimeter. Dette præventionsmiddel er placeret inde i livmoderen for at hjælpe med at forhindre graviditet ved at forhindre sædceller i at nå ægget og befrugte det.

KB type spiral er i stand til at forhindre graviditet med en periode på op til 10 år. Der er to typer spiraler, nemlig hormonelle og ikke-hormonelle. Hormonelle spiralpræventionsmidler virker ved at frigive små mængder af hormonet gestagen hver dag. Dette hormon vil senere få væsken i livmoderhalsen til at blive tykkere, så sædcellerne ikke let kommer ind i livmoderen.

Selvom befrugtningen lykkes, vil hormonet vende tilbage til arbejdet ved at gøre livmoderslimhinden tyndere. Som følge heraf bliver det befrugtede æg sværere at fæstne. Denne type spiralprævention menes også at gøre menstruationen lettere.

Læs også: Er det rigtigt, at spiral er bedre end injicerbare præventionsmidler?

I mellemtiden er den ikke-hormonelle IUD karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​en kobberspiral omkring den. Denne kobberspiral vil senere frigive et stof, der forårsager betændelse i livmoderen og udløser skader på sæd- og ægceller, før befrugtningen sker.

Alligevel menes denne type familieplanlægning at udløse kraftigere menstruation hos kvinder. Så du bør være mere forsigtig med at vælge præventionsmidler og godt kende bivirkningerne. Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Har bare brug for HentAnsøgning og ingen grund til at forlade huset.

Hvornår er det rigtige tidspunkt at indsætte spiralen?

Du kan til enhver tid indsætte spiralen, uanset om du har menstruation eller ej. Hvis denne prævention placeres under menstruation, kan smerten have tendens til at være lettere, fordi livmoderhalsen er åben. Mens installationen, når du ikke har menstruation, vil lade lægen vide, hvis der er en infektion i de intime organer.

Læs også: Effekten af ​​IUD prævention på livmoderhalskræft

Så kan denne præventionsanordning installeres efter fødslen? Det er muligt, KB IUD kan indsættes mindst 48 timer efter fødslen. Derudover kan du også installere denne type familieplanlægning mellem 6 til 8 uger efter fødslen. Diskuter det igen med en gynækolog, ja!

Er der bivirkninger?

Spiralen er langt den mest effektive form for prævention bortset fra at bruge implantater. Effektiviteten af ​​dette præventionsmiddel til at forhindre graviditet når endda 99 procent. En anden god nyhed, installation af en spiral vil ikke have nogen indflydelse på modermælken. Dette præventionsmiddel vil kun have en effekt på livmoderen.

Mens den ikke-hormonelle form for spiralprævention, er den bivirkning, der normalt opstår, mere smertefuld menstruation med mere blodvolumen. I modsætning til hormonspiralen, som forårsager uregelmæssig menstruation eller slet ingen menstruation.

Læs også: Er det rigtigt, at menorrhagia kan forårsages af spiral præventionsudstyr?

Ikke nok med det, pletter og udseendet af udflåd fra skeden kan også forekomme ved brug af IUD. Alligevel behøver du ikke bekymre dig, fordi denne tilstand vil forbedre sig af sig selv, fordi kroppen allerede er i stand til at tilpasse sig godt. Hvis du ønsker at blive gravid igen, skal du blot fjerne dette præventionsmiddel.

Reference:

NHS UK. Tilgået i 2021. Intrauterin Device (IUD).

WebMD. Tilgået 2021. Prævention og spiral.

OS. Department of Health & Human Services. Tilgået i 2021. Intrauterin Device (IUD).