4 årsager til bindende ører, der skal holdes øje med

, Jakarta – Bindeng er en tilstand, hvor et eller begge ører ikke kan høre lyd tydeligt, som om noget er dæmpet. Afgrænsede ører vil helt sikkert forstyrre hørelsen og gøre den person, der oplever det ubehageligt. Normalt bliver ørerne bindeng, når du er i højden eller efter svømning. Udover ikke at kunne høre lyde tydeligt, er andre symptomer på et blokeret øre ringelyde, fylde og smerter i ørerne samt hovedpine og balanceproblemer.

Årsagerne til tinnitus kan variere, generelt på grund af mindre tilstande såsom ørevoks, der har ophobet sig, at lytte til musik for højt og influenza. Bindeng forårsaget af disse ting er en mindre alvorlig tilstand og er normalt let at behandle. Tilstoppede ører kan dog også være forårsaget af alvorlige helbredsproblemer. Her er årsagerne til ringen i ørerne, som du skal være opmærksom på.

1. Mellemøreinfektion (otitis media)

Rapporteret fra Meget godt , er børn og spædbørn i høj risiko for at udvikle mellemørebetændelse. Denne tilstand opstår på grund af en ophobning af væske eller infektion, som gør mellemøret betændt. Mellemørebetændelse opstår normalt, når et barn er forkølet eller influenza. Symptomer, der kan forårsages, omfatter hørebesvær, øre- og halssmerter og feber.

For at håndtere ringen for ørerne på grund af influenza, kan du tage medicin, der indeholder dekongestanter for at lindre symptomerne. Normalt vil denne lidelse forsvinde i cirka 4 til 6 uger. Men hvis øret ikke er blevet bedre efter 6 uger, er der mulighed for, at væskeophobningen er blevet inficeret, og tilstanden er blevet kronisk. Gå derfor straks til lægen for at få yderligere behandling.

2. Menières sygdom

Ringen for ørerne kan også være forårsaget af Menières sygdom. Denne lidelse omfatter en tilstand, der er ret alvorlig, fordi den kan forårsage permanent skade. Menieres syge vil opleve symptomer som hørebesvær, ringen for ørerne, svimmelhed, ørefyldthed på grund af tryk.

Det vides ikke, hvad der får denne sygdom til at opstå, men det er mistanke om, at der er en ophobning af væske i det indre øre. Nogle tilstande såsom traumer i hovedet tæt på øret, allergier og virusinfektioner kan også forårsage Menières sygdom.

Læs også: Hyppig ringen for ørerne? Pas på Menières symptomer!

3. Tinnitus

Ikke kun får ørerne til at blive blokeret, tinnitus får også den syges ører til at se lyde som ringen, hvæsen, fløjten, klik eller summen. Flere faktorer, der får tinnitus til at opstå, er musik, der er for høj, ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, eller det kan også være forårsaget af helbredsproblemer såsom bihulebetændelse, skade på hoved eller nakke, ophobning af voks i ørerne og andre.

Læs også: Kan det være farligt at bruge et headset for længe?

Tinnitus kan gå væk af sig selv eller tage lidt tid at hele, afhængigt af den underliggende tilstand. Der er ingen specifik medicin til denne sygdom, men for at lindre symptomerne kan du gennemgå behandling og terapi fra en læge.

4. Tumor

Tumorer langs nerven, der forbinder øret med hjernen eller i det indre øre, kan forårsage høretab, herunder et blokeret øre. Tilfælde af blokerede ører forårsaget af tumorer er dog ikke for mange.

Hvis du kun oplever høretab på det ene øre, ofte føler dig svimmel eller endda svimmelhed, så kan det være et tegn på en tumor. Du rådes til straks at gå til lægen for en grundig undersøgelse, hvis du mærker disse symptomer.

Læs også : Gør det ikke for ofte, det er en fare for at tude i ørerne

Du kan også købe medicin til behandling af tilstoppede ører gennem applikationen . Det er meget nemt, bare bliv bestille Brug blot Apotek Deliver-funktionen, og din ordre ankommer inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.