Riserstatning for et sundere liv

, Jakarta – For de fleste indonesere betyder det at have ikke spist ris ikke at have spist. Faktisk er der nogle tilstande, hvor en person bør begrænse indtaget af ris, for eksempel personer med diabetes. Som et alternativ er der flere typer mad, der kan indtages som erstatning for ris. Hvad som helst? Tjek diskussionen herunder

Faktisk er riserstatningsmuligheder faktisk ikke svære at finde. Faktisk er nogle typer indtag kendt for at have et næringsindhold, der ikke er ringere end ris. Den mest kendte erstatning for ris er kartofler. Men bortset fra kartofler er der flere andre typer mad.

Læs også: 4 typer af sunde ris til at erstatte hvide ris

Find en sund riserstatning

Ris er en kilde til kulhydrater, som kroppen har brug for. Udover at gøre dig mæt, kan denne "obligatoriske mad" også bidrage til en stigning i blodsukkerniveauet. Derfor rådes personer med diabetes til at begrænse indtagelsen af ​​ris. Derudover begrænser folk, der er på diæt, også for det meste deres daglige risindtag.

Nå, for stadig at kunne opfylde behovene for kulhydrater, kan du prøve at indtage flere typer maderstatninger for ris, såsom:

1.Kartoffel

Kartofler er ofte påberåbt som en erstatning for ris. Begge disse fødevarer indeholder kulhydrater, men kartofler har vigtigere næringsstoffer. En kartoffel indeholder vitamin B6, C, kalium, protein, omega-3, omega-6 og jern.

Derudover indeholder kartofler også fibre, som er gode for fordøjelsen. Indtagelse af kartofler kan også give en mæthedsfornemmelse og mindske appetitten. Det kan hjælpe med at kontrollere vægten, endda tabe sig.

Læs også: Brun eller sort ris, hvad er bedre for diabetikere?

2. Majs

Udover kartofler kan du også erstatte ris med majs. Denne mad var også i stand til at bidrage med en række andre næringsstoffer, som kroppen har brug for. Majs indeholder vitaminerne B1, B3, B5 og B9 (folat). Denne riserstatning er også rig på fibre, magnesium, C-vitamin og fosfor.

3. Sød kartoffel

Ris kan også erstattes med søde kartofler. Der er mange måder at behandle denne ene mad på, den kan koges, dampes eller steges. Søde kartofler kan også blandes med andre fødevareingredienser. Der er en række forskellige næringsstoffer i søde kartofler, lige fra beta-caroten, vitamin A, B6, C, kalium og højt fiberindhold. Med disse forskellige næringsstoffer kan søde kartofler hjælpe med at opretholde sunde knogler, stofskifte og hjertesundhed.

4. Cassava

Det er ikke svært at få kassava. Udover at have en god smag, kan kassava også bruges som erstatning for ris. Næringsindholdet i kassava svarer til det i kartofler. Imidlertid indeholder kassava cyanogene glykosidkemikalier, der kan frigive cyanid i kroppen. For at være på den sikre side skal du sørge for at rense kassavaen ordentligt, inden du indtager den. Dette er vigtigt for at forhindre cyanidforgiftning.

Det kan anbefales at udskifte ris med ovennævnte madtyper, men det er en god idé først at diskutere dette med din læge eller ernæringsekspert. Især hvis du har visse medicinske tilstande.

Læs også: 6 bedste fiberfødevarer til sundhed

Eller hvis du er i tvivl, kan du prøve at kontakte lægen i ansøgningen . Formidle en kostplan eller udskift ris med andre fødevarer og eksisterende sygehistorie. Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sweet Potatoes vs Yams: What's the Difference?
Healthline. Tilgået 2020. En guide til sund lav-kulhydrat-spisning med diabetes.
WebMD. Tilgået 2020. CASSAVA.