Gør det kløende i anus, her er 5 fakta om pinworms

, Jakarta - Der er forskellige typer orme i denne verden, som kan trænge ind i kroppen, inficere og forårsage sundhedsproblemer. En af dem er nåleorm ( Enterobius vermicularis ). Sammenlignet med andre ormeinfektioner har pinworm-infektioner en tendens til at være nemme at opdage, fordi de forårsager kløe i anus. Her er nogle fakta om nåleorme, der ser ud til at skulle lyttes til.

1. Reproducere ved at lægge æg i menneskets anus

Hunnåleorme har en kropslængde på omkring 8-13 millimeter, mens hannerne er kortere, hvilket er omkring 2-5 millimeter. Når de er modne, formerer sig nåleorme ved at lægge æg. Men fordi de er parasitære dyr, har nåleorme brug for en værtskrop for at formere sig. En af dem er den menneskelige krop.

Når vi går barfodet på jorden eller rører ved genstande, der er forurenet med afføring fra mennesker eller dyr, der indeholder nåleorm, uden at vaske vores hænder eller fødder bagefter, kan ormelarverne trænge ind i kroppen. Inde i kroppen vil larverne klækkes, så vokse sig store og lægge æg igen. Nå, disse æg vil blive i analområdet, mens de store orme vil forlade kroppen gennem anus med afføring.

Læs også: 6 helbredsproblemer på grund af pinworms

2. Ved infektion vil der være nogle forstyrrende symptomer

Når nåleormlarver kommer ind i kroppen og formerer sig, vil der være flere symptomer, der kan mærkes, såsom:

  • Kløe omkring anus, oftere om natten.
  • Sov mindre roligt.
  • Mavepine .
  • Kvalme.
  • Der er orme i afføringen.

3. Æg er nemme at flytte

Normalt, når de er inficeret med pinworms, vil kløe i anus gøre den syge ude af stand til at modstå at klø. Når man kradser, vil ormeæggene i anus let overføres til hænderne. Desværre er ormeæg i stand til at overleve flere dage i hænderne. Så hvis den syge holder på andre ting eller kommer i kontakt med andre mennesker uden først at vaske hænder, vil æggene flytte til andre mennesker.

Æg kommer også ind, når du uforvarende bruger hænder, der er forurenet med orme, til at spise. På tøj eller andre genstande kan ormeæg overleve op til 2-3 uger. Derfor kan overførsel af pinworm-infektion siges at være meget let og hurtig.

Læs også: Sådan kan orme overføres til børn

4. Ikke kun børn, voksne kan også blive smittet

Selvom orme er identiske og oftest forekommer hos børn, kan pinworminfektioner forekomme hos alle, uanset om de er børn, voksne eller ældre. Risikoen for infektion er også øget hos mennesker med tilstande som:

  • Småbørn og børn i skolealderen. Normalt, på dette tidspunkt, er de ikke opmærksomme på personlig hygiejne, så de er mere udsatte for infektion.
  • Mennesker, der tager sig af inficerede børn eller voksne.
  • Folk, der er ligeglade med deres personlige hygiejne, vænner sig især ikke til at vaske hænder, før de spiser.
  • Folk, der har for vane at bide negle eller sutte på tommelfingrene.

5. Det kan forebygges ved at opretholde renlighed

Pinworm infektioner er generelt nemme at helbrede, men også nemme at gentage. Så det, der skal gøres, er at forhindre pinworms i at trænge ind i kroppen. Der er forskellige forebyggende foranstaltninger, nemlig:

  • Gør det altid til en vane at vaske dine hænder med rindende sæbe og vand, især efter brug af badeværelset og før du spiser.
  • Klip og rens altid fingernegle
  • Lad være med at bide dine negle, det er meget nemt for nåleorme at komme ind i kroppen. Hvis din lille gør det, så stop med vanen.
  • Hold din krop ren ved at bade hver dag. Normalt vil denne type orm yngle om natten, så brusebad om morgenen er meget vigtigt for at fjerne ormeæg, der måtte være i kroppen.
  • Skift tøj og undertøj hver dag.

Læs også: Dette er, hvad der sker med kroppen, når du har nåleorm

Det er en lille forklaring om pinworms, som du skal vide. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!