Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem en CT-scanning og en MR-scanning

Jakarta - CT-scanning og MR-scanning er typer af medicinske undersøgelser for at hjælpe læger med at diagnosticere sygdomme. Selvom de ofte betragtes som det samme, er disse to undersøgelser forskellige. For at du ikke skal misforstå, er her forskellene mellem CT-scanninger og MR-scanninger, som du skal vide.

Læs også: 6 ting, du skal gøre, før du gennemgår CT-scanningsprocessen

Forskellen mellem CT-scanning og MR-scanning

CT ( computertomografi ) Scan er en lægeundersøgelse, der bruger en kombination af røntgen- eller røntgenteknologi og et særligt computersystem. Målet er at se forhold i kroppen fra forskellige vinkler og snit. I mellemtiden MR ( MR scanning ) scanning er en lægeundersøgelse, der bruger et magnetfelt og radiobølgeenergi. Målet er at vise billeder af strukturer og organer i kroppen.

Den grundlæggende forskel er, at en MR-scanning kan give et overblik over kropsstrukturer, som ikke kan opnås ved andre tests, såsom røntgen, ultralyd og endda CT-skanninger. Her er forskellene mellem CT-scanninger og andre MR-scanninger, som du har brug for at vide:

  • Omfang af inspektion: Ved en CT-scanning udføres undersøgelser af bryst, mave, urinveje, bækken, ben, hoved og rygsøjle. En MR-scanning undersøger hjerne, rygmarv, hjerte, blodkar, bryster, knogler og led og andre indre organer.

  • Koste. Scanning med en MR-scanning er dyrere end med en CT-scanning.

  • Brugte redskaber : CT-scanninger bruger røntgenstråler til at skabe billeder af kroppen. En MR-scanning bruger et stærkt magnetfelt og radiobølger til at skabe detaljerede billeder af kroppens organer og indre strukturer.

  • Farerisiko: CT-scanninger har en tendens til at være farligere, i det mindste med risiko for bivirkninger, end MR-scanninger. Årsagen er, at MR-scanningen ikke bruger røntgenstråling i processen. Det betyder, at personer, der er udsat for strålingsrisici (såsom gravide) kan gennemgå en MR.

  • Inspektionsproces. Scanninger med CT-scanninger og MR-scanninger er både smertefrie og ikke-invasive. På en MR-scanning har processen en tendens til at være støjende, tager længere tid og har potentiale til at forårsage klaustrofobi (angst for at være i et lukket maskinrum).

Læs også: Disse 5 sygdomme er nemmere at kende med en MR

CT-scanninger bruges generelt til at tage billeder af hjernen (for at hjælpe med at skelne mellem iskæmiske og hæmoragiske slagtilfælde), til at evaluere personer med hovedtraume (især i ansigtet), til at bestemme årsagen til ukendt smerte, til at vise fine brud og til at hjælpe diagnosticere mavesmerter, bækkensmerter, tyndtarm, tyktarm og andre indre organer.

Hvad med en MR-scanning? En MR-scanning er primært nyttig til at give detaljerede billeder af organer, blødt væv, ledbånd og andre funktioner, der er sværere at se med en CT-scanning.

Læs også: Dette er proceduren, når du udfører en CT-scanning

Det er forskellen mellem en CT-scanning og en MR-scanning, som du skal vide. Hvis du ønsker at lave en særlig undersøgelse, kan du bestille tid hos en læge på det valgte sygehus her. Eller du kan bruge funktionerne Lab Services hvad der er i appen . Du skal blot angive type og tidspunkt for undersøgelsen, og derefter vente på laboratoriepersonalet derhjemme. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!