5 måder at overvinde åndenød hos gravide kvinder

, Jakarta – Mange ændringer opleves af gravide kvinder under graviditeten, lige fra fysiske ændringer til mentale ændringer. Der er mange ændringer og fysiske klager, som vil blive mærket af gravide kvinder. Startende fra at føle sig svimmel, kvalme, kløe i maven, til at opleve åndenød.

Åndenød under graviditet er faktisk en normal ting, der ofte sker for gravide kvinder. Især hvis moderens svangerskabsalder er stor med en svangerskabsalder på 6 til 9 måneder. Der er dog nogle tilstande med åndenød, som bør behandles med det samme af lægeteamet, så moderen straks får førstehjælp til at overvinde åndenød.

Årsager til, at gravide kvinder føler åndenød

Der er forskellige årsager, der får gravide kvinder til at føle åndenød. Den første betingelse skyldes den voksende graviditetsfaktor. Dette vil naturligvis få moderens krop til at føles tungere, så moderen bliver lettere træt og forpustet. Den anden betingelse er, fordi moderen lider af flere sygdomme, der forårsager åndenød. For eksempel, såsom hoste eller moderen har en historie med astma eller åndenød.

Normalt i andet trimester stimulerer graviditetshormoner hjernen til at få moderen til at trække vejret dybere. Dette gøres for at kroppen får mere ilt. Oxygen er også nødvendig for barnet i livmoderen.

I tredje trimester bliver livmoderen større, så livmoderen skubber moderens lungehulrum. Dette vil naturligvis begrænse lungernes evne til at udvide sig, når de trækker vejret. Som et resultat vil åndedrættet føles kortere og hurtigere.

Hvordan man overvinder åndenød hos gravide kvinder

Gå ikke i panik, når du føler dig forpustet under graviditeten. Fordi åndenød under graviditeten ikke vil skade fosteret. Mødre behøver kun at gøre nogle af disse måder, så moderens åndenød kan løses med det samme:

1. Hvile og afslapning

Hvis moderen er begyndt at føle sig tung, når hun trækker vejret, bør moderen straks tage en pause fra den rutine, der bliver gjort. Der er intet galt i at slappe af et øjeblik eller slappe af, så moderen vender tilbage til sundhed. Lav afspænding, så moderen kan få pusten tilbage.

2. Træn regelmæssigt

Under graviditeten har moderen også brug for motion. En af fordelene ved motion under graviditeten er at starte åndedrætssystemet. Lav let motion såsom gåture eller svømning.

3. Spis sund mad

Selvfølgelig skal gravide spise sunde og nærende fødevarer. Sund mad kan hjælpe mødre med at holde vægten under graviditeten. Der er intet galt i at reducere forbruget af fødevarer med højt fedt- og sukkerindhold. Overvægt under graviditeten kan være en kilde til åndenød under graviditeten.

4. Undgå sodavand og koffein

Sodavand og koffeinholdige drikke er drikke, der kan få kroppen til at blive dehydreret. Dette skyldes de vanddrivende egenskaber, der kan øge kroppens væskeforbrug mere.

5. Juster kroppens position, indtil den er behagelig

Når moderen begynder at føle åndenød, bør du justere moderens stilling, mens du sidder eller ligger ned, indtil det er behageligt. En behagelig stilling kan lindre den åndenød, som du føler. Normalt vil det at sidde med ryggen eller sovestilling med støtte få gravide til at føle sig mere komfortable.

Hvis moderen oplever åndenød under graviditeten, kan moderen konsultere en læge gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store og Google Play!

Læs også:

  • 7 Ændringer hos gravide kvinder i løbet af andet trimester
  • 6 anbefalede sportsgrene til personer med astma
  • Undgå åndenød under sport