3 symptomer på kronisk mavesyre at forstå

, Jakarta – Mavesyreproblemer opstår ofte pludseligt og er meget forstyrrende, når der er meget arbejde. Men hvis dette problem opstår for ofte, kan du opleve kronisk mavesyre. Det er vigtigt at få øjeblikkelig behandling, hvis denne lidelse opstår. En ting, der skal bekræftes, er de symptomer, der kan forårsages, så dette problem kan diagnosticeres med det samme. Find ud af mere her!

Nogle symptomer på kronisk mavesyre

Kronisk syre reflukssygdom eller gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), er en tilstand, der opstår, når syren i maven konstant bakker op i spiserøret, det rør, der forbinder svælget og maven. Dette sker, fordi den nedre esophageal sphincter ventil for enden af ​​halsen ikke lukker ordentligt, når maden når maven.

Læs også: Disse ting kan ske for mennesker med kronisk gastritis

Sur refluks forekommer hos næsten alle på et tidspunkt i løbet af deres liv. Faktisk er det normalt at opleve sure opstød, men hvis det forekommer mere end to gange om ugen og varer ved i flere uger på trods af at du tager medicin, så har du kronisk sur refluks eller GERD.

Derfor skal du kende nogle af de symptomer, der kan opstå på grund af kronisk mavesyre, så du med det samme kan opsøge lægen. Hvad er symptomerne?

1. Halsbrand

Det mest almindelige symptom på kronisk sur refluks er en følelse af halsbrand, der forårsager smerter eller brænding, der kan stige fra maven til brystet. Smertefølelsen kan også bevæge sig til halsen. Alligevel kan denne lidelse ikke påvirke hjertet, men skal behandles med det samme.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

2. Regurgitation

Et andet tegn på kronisk sure opstød er regurgitation, som er fornemmelsen af ​​syre, der stiger ind i halsen eller munden. Disse symptomer kan give en sur eller bitter smag, samt forårsage en let våd bøvsen i halsen.

3. Dyspepsi

Mange mennesker med kronisk syre reflukssygdom eller GERD oplever et syndrom kaldet dyspepsi. Dette problem er en generel betegnelse, der forårsager ubehag i maven, nogle tegn på, hvis du oplever dette problem, nemlig:

  • Bøvse;
  • Kvalme efter at have spist;
  • En fuld eller oppustet mave;
  • Smerter i den øvre del af maven og forårsager ubehag.

Alle disse tegn kan opstå, fordi mavesyre har forårsaget betændelse i spiserøret. Når det opstår, kan mavesyre beskadige slimhinden i spiserøret og endda forårsage blødning, hvis den ikke behandles med det samme. Hvis det ikke behandles, kan dette problem ændre cellerne i spiserøret og forårsage kræft.

Selvom sure opstød er meget almindelige og sjældent forårsager alvorlige problemer, skal du aldrig ignorere symptomerne forbundet med kronisk sur refluks. Sørg for at foretage ændringer i din livsstil og tag antacida i håndkøb, for at kontrollere eventuelle problemer, der kan opstå fra denne lidelse.

Læs også: Ofte ignoreret, sæt ikke lighedstegn mellem GERD og mavesår

Efter at have kendskab til nogle af de almindelige symptomer, der opstår på grund af kronisk mavesyre, er det håbet, at du er følsom over for dig selv og straks bekræfter det til en læge, hvis du oplever det. Jo tidligere dette problem får den rigtige behandling, jo færre komplikationer kan det forårsage.

Du kan få denne tilstand tjekket på flere nærliggende hospitaler, som samarbejder med . Bestilling af disse kontroller kan kun foretages ved at bruge appen ved at justere det ønskede tidspunkt og sted. For det, straks HentAnsøgning i smartphone du!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Syrereflukssymptomer.
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. GERD (Chronic Acid Reflux).