Lige så foruroligende udseende, dette er forskellen mellem tør og våd eksem

Jakarta – Eksem på huden forstyrrer bestemt udseendet. for ikke at tale om den kløe, der kommer hver gang. Eksem er en betændelse i huden, der får kløe ledsaget af ændringer i hudfarve til at blive rød, ru, tør og revnet.

I Indonesien opdeles eksem i to typer, nemlig tør eksem og våd eksem. Så hvad er egentlig forskellen mellem disse to hudlidelser?

Tørt og vådt eksem, hvad er forskellen?

Faktisk er der ingen forskel på tør og våd eksem i den medicinske verden. Der er kun én type eksem, der bruges til at beskrive tilstanden af ​​tør, rød, kløende, betændt hud. Normalt angriber denne sundhedssygdom en del af kroppen, såsom ansigt, fødder, hænder, indre albuer eller bag knæene.

Hvordan kan det så siges, at de to er forskellige?

Denne forskel fører kun til typen. Grundlæggende er eksem opdelt i flere typer baseret på årsagen, men refererer ikke til tørt eller vådt. Her er nogle typer eksem, der ofte opstår:

Læs også: Omsorg for hudens sundhed, dette er forskellen mellem Pityriasis Rosea og eksem

  • Irriterende kontaktdermatitis

Den første er irriterende kontakteksem eller eksem. Denne hudsygdom opstår, når huden kommer i direkte kontakt med irriterende stoffer, såsom blegemiddel, rengøringsmidler, rensevæsker og korsen. Denne type eksem rammer ofte industriarbejdere.

At dømme ud fra symptomerne viser denne type eksem tegn på, at huden bliver øm, kløende og varm, især når den er ridset. Irriterende kontakteksem ligner mere tør, revnet hud. Derfor kaldes irriterende kontakteksem tør eksem. Under nogle forhold forårsager dette eksem knuder, der kan knække og danne skorper, som er kendt som våd eksem.

  • Neurodermatitis

Neurodermatitis har næsten de samme symptomer som atopisk eksem. Denne hudsygdom forårsager pletter og skæl på huden. Eksem er almindeligt hos mennesker, der har andet eksem. Årsagen til neurodermatitis er dog ikke sikker, men stress menes at spille en rolle i det.

Læs også: Dette er et hudproblem, som babyer er tilbøjelige til

  • Atopisk dermatitis

Af alle typer dermatitis er atopisk den mest almindelige. Denne sundhedssygdom er almindelig hos børn og vil forbedre sig af sig selv, når de vokser op. Eksem gør huden tør, revnet og kløende og påvirker ofte håndled, fødder, øvre bryst og nakke. Når det berørte område er ridset, vil huden hæve og blære.

Atopisk eksem kaldes ofte tør eksem, hvor den vigtigste udløser er en historie med allergi hos patienter. Alligevel er der stadig andre faktorer, der udløser det, såsom stress, vejr eller lav luftfugtighed.

Læs også: Eksem, en kronisk hudsygdom, der forstyrrer udseendet

Det var nogle typer eksem, som du har brug for at kende. Faktisk er der hverken tørre eller våde typer af eksem. Denne tilstand opstår på grund af folks antagelser om, hvordan symptomer og udseende af eksem på huden. Vil du vide mere om eksem, kan du spørge din læge gennem appen . Så, Hent Ansøgning lige nu!