Hævede mandler til ondt i halsen

Jakarta - Ondt i halsen er forårsaget af at drikke for meget is? Faktisk er denne tilstand mere almindelig, fordi mandlerne er hævede. Tonsillitis er hævelse af mandlerne, der opstår på grund af bakterier. Hævelse af mandlerne forårsager ubehag i halsen, men forårsager sjældent alvorlig sygdom.

Du bør vide, at mandlerne fungerer til at støtte immunsystemet ved at beskytte kroppen mod angreb fra bakterier, der forårsager infektion, der kommer ind i kroppen gennem munden. Når mandlerne er inficeret med bakterier, bliver de betændte, hvilket får mandlerne til at svulme op og få halsen til at føles øm.

Ondt i halsen og hævede mandler er ikke det samme

Ondt i halsen forveksles ofte med hævede mandler. Dette skyldes, at man mener, at hævede mandler har en effekt på halsen, hvilket gør halsen øm ved synkning. Det viser sig dog, at de to er klart forskellige. Så hvad gør forskellen?

Læs også: Uden stoffer er det sådan, man kan overvinde ondt i halsen

Ondt i halsen er tæt forbundet med hævelse af mandlerne. Imidlertid opstår pharyngitis, som denne lidelse kaldes, på grund af viral eller bakteriel infektion af Streptococcus pyogenes-typen. Mennesker med ondt i halsen føler smerter i svælget, mandlerne og strubehovedet. I Indonesien kaldes denne tilstand ofte for dyb varme, fordi den forårsager en varm og ubehagelig fornemmelse i halsen.

I mellemtiden angriber tonsillitis eller tonsillitis mandlerne eller mandlerne. Årsagen er ikke meget forskellig fra halsbetændelse, det kan skyldes virale eller bakterielle infektioner. De typer af vira, der forårsager tonsillitis, omfatter coronavirus, herpes simplex-virus, Epstein-Barr-virus og influenzavirus. Mens de bakterier, der spiller en rolle i tonsillitis, er: Streptokokker gruppe A.

Læs også: Kend 6 effektive naturlige lægemidler til at overvinde betændelse i mandler

Symptomer på tonsillitis omfatter feber, misfarvning af området omkring mandlerne til hvide eller gullige, røde og hævede mandler, ondt i halsen og synkebesvær. Faktisk kræver hævede mandler ikke seriøs behandling. Men hvis symptomerne ikke forbedres i mere end 4 dage eller bliver mere alvorlige, bør du straks konsultere en læge for din helbredstilstand. For at gøre det nemmere, lav en tid hos en læge på det nærmeste sygehus gennem ansøgningen .

Er tonsilkirurgi nødvendig?

Hvis de hævede mandler opstår på grund af en bakteriel infektion, vil lægen normalt ordinere antibiotika til behandling. Men hvis infektionen skyldes en virus, skal du drikke masser af vand, spise blød mad for at gøre det lettere at sluge og tage medicin for at lindre symptomer, såsom paracetamol eller ibuprofen.

Men er det nødvendigt at foretage tonsillektomi? Kirurgi er påkrævet, hvis betændelsen i mandlerne er i et kronisk stadium. Selvom det kan kureres med hjemmebehandlinger og antibiotika, er der også nogle tilfælde af tonsillitis, der er mere alvorlige og kræver fjernelse af mandlerne til behandling.

Læs også: Disse er tegn på tonsillitis at bekymre sig om

Kirurgi er sidste mulighed, hvis hævede og betændte mandler gør det svært for dig at trække vejret, ofte snorker højlydt, mens du sover, opstår ofte op til syv gange om året, har svært ved at synke hård mad, bløder mandler, indikerer kræft i mandlerne, og der er en tumor, selvom det sker meget sjældent. Du skal dog stadig spørge lægen, om denne handling er nødvendig, for at betændelsen ikke opstår igen.

Reference:

Meget godt. Tilgået i 2019. Symptomer hvis du har tonsillitis.
WebMD. Hentet 2019. Eftermiddagshals: Er det koldt eller tonsillitis?
Healthline. Hentet 2019. Hvad er forskellen mellem tonsillitis og halsbetændelse?