Giver bekymring, dette er forebyggelse af pletter under faste

Jakarta - Under menstruation er kvinder ikke forpligtet til at faste. Dette skyldes, at kroppen på en kvinde, der har menstruation, gennemgår ændringer. Når kvinder taber blod gennem menstruation, bliver kroppen let træt på grund af jern, der gradvist aftager. Der er dog en form for menstruationslignende blødning, der opstår mellem menstruation, som omtales som pletblødning.

Denne tilstand er vaginal blødning, der opstår tilfældigt uden for menstruation, og næsten alle kvinder har oplevet det. Hvis menstruation under faste ifølge islamisk lære gør fasten ugyldig, hvad så med pletter under faste? Disse pletter får kvinder til at bekymre sig, især når de venter på deres menstruation, måske fordi deres farve minder så meget om blod.

Læs også: Disse er 5 menstruationsudjævnende fødevarer, mens du faster

Kend først årsagerne til pletter

I modsætning til menstruation medfører pletblødninger under faste ikke, at fasten bliver ugyldig. Det er dog vigtigt at finde kilden til årsagen til pletter, når der opstår faste, så behandlingen herefter kan gennemføres, så du mere roligt kan gennemføre fasten.

Der er mange faktorer, der kan udløse forekomsten af ​​pletter hos kvinder. De fleste af årsagerne er dog normale, såsom tidlige tegn på menstruation, brug af hormonelle præventionsmidler, graviditet og perimenopause (tilstande op til overgangsalderen).

Mens ting, der ikke er naturlige at forårsage pletter, inkluderer:

  • Seksuelt overførte infektioner.
  • Bækkenbetændelse.
  • Tilstedeværelsen af ​​fremmedlegemer såsom brug af tamponer, kondomer.
  • Polycystisk ovariesyndrom.
  • Livmoderhalskræft.

Læs også: Dette er grunden til, at menstruerende kvinder ikke kan faste

Forebyggelse af forekomsten af ​​pletter under faste

Fordi det er ret bekymrende, hvis det opstår i løbet af Ramadan-måneden, er der flere trin, du kan tage for at forhindre pletter, der kan gøres, herunder:

1. Tager p-piller

Hvis du er gift og planlægger ingen børn, så kan du tage p-piller for at regulere de hormonelle ændringer, der opstår under menstruationscyklussen. Det er bedst at tale med din læge om dette problem. Grunden til, at denne p-pille hjælper med at etablere en regelmæssig cyklus og undgå overvækst i livmoderslimhinden hos kvinder, der ikke har regelmæssig ægløsning.

Hos kvinder, der har ægløsning, kan p-piller endda behandle unormal blødning, kraftig eller kraftig blødning under menstruation. Så det er vigtigt at indtage det regelmæssigt på samme tidspunkt hver dag.

2. Begræns forbruget af visse stoffer

Det anbefales at bruge aspirin, ibuprofen eller naproxen i en måned for at forhindre pletblødning under faste. De er nyttige til at lindre smerter og ubehag på grund af menstruation, men de kan også fortynde blodet. Dette øger chancen for blødning eller pletblødning mellem menstruationerne.

3. Håndter stress godt

Overdreven stress får kroppen til at forsinke eller springe menstruationscyklussen over. Stress påvirker også en del af hjernen kaldet hypothalamus. Dette område er nøglen til at regulere frigivelsen af ​​mange naturlige kemikalier i hele kroppen, herunder æggestokkene, som regulerer normale niveauer af østrogen og progesteron.

Når stress opstår, kan æggestokkene ikke ordentligt frigive hormoner, såsom frigivelse af progesteron. Hvis progesteron ikke frigives, forårsager opbygningen af ​​østrogen pletblødninger. Overvej at lave moderat motion, yoga og afspændingsteknikker for at kontrollere stress.

Læs også: Unormalt udflåd fra skeden, er det virkelig et tegn på livmoderhalskræft?

Vil du vide mere om problemet med pletter og menstruation under faste, kan du spørge lægen direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, forsøger at give dig den bedste løsning. Tage smartphone -mu nu og nyd bekvemmeligheden ved at tale med en læge når som helst og hvor som helst, kun i !

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Vaginal blødning mellem menstruation.
raffinaderi29. Fået adgang i 2021. 6 grunde til, du kunne se før din menstruation.