Tips til at fjerne vorter i ansigtet

Jakarta - At have vorter i ansigtet er faktisk ikke farligt. Dens tilstedeværelse forstyrrer dog ofte udseendet og sænker selvtilliden. Det er derfor, mange mennesker ønsker at slippe af med vorter i ansigtet og prøve forskellige måder.

Når det kommer til at fjerne vorter, er et af de lægemidler, der ofte bruges, salicylsyre. Disse lægemidler er dog ikke egnede til at fjerne vorter i ansigtet, fordi de kan irritere huden. Så hvad kan der gøres?

Læs også: Få kønsvorter, find ud af, hvad der forårsager det

Naturlige måder at slippe af med vorter i ansigtet

Der er flere naturlige måder at slippe af med vorter i ansigtet, som du kan prøve, nemlig:

1. Hvidløg

Hvidløg indeholder allicin, som har antivirale egenskaber. Det er grunden til, at hvidløg menes at kunne bekæmpe HPV-virussen, som er årsagen til vorter i ansigtet. For at bruge det kan du knuse hvidløget, derefter påføre det på vorten og lade det sidde i 15 minutter.

Hvidløg kan dog forårsage hudirritation. Så hvis du oplever svie, kløe eller prikken på din hud efter at have brugt denne ingrediens, skal du straks vaske den af ​​med vand.

2. Æblecidereddike

Æblecidereddike menes også at være en naturlig ingrediens til at fjerne vorter i ansigtet. Det skyldes, at æblecidereddike indeholder eddikesyre, som er antiviralt, så det kan udrydde den virus, der forårsager vorter. Derudover menes eddikesyre også at kunne fjerne overskydende hudvæv i ansigtet.

For at fjerne vorter i ansigtet med æblecidereddike, bland to spiseskefulde æblecidereddike i et halvt glas vand, dyp derefter en vatrondel og påfør den på vorten. Dæk bomulden med en bandage og lad den stå natten over.

3. Ananas Sari

Ananasekstrakt eller juice indeholder opløsende enzymer og syrer, der kan ødelægge vorter i ansigtet. For at bruge det, skal du blot anvende ananasjuice på vorterne regelmæssigt. Alligevel er der ingen klinisk dokumentation, der understøtter effektiviteten af ​​ananasjuice til at fjerne vorter.

Læs også: 5 måder at slippe af med irriterende vorter på kroppen

4. Citronsaft

Den smager syrligt og forfriskende, hvem skulle have troet, at citronsaft også kan være en ingrediens til at fjerne vorter i ansigtet. Ja, det er på grund af citronsyreindholdet i citronsaft, som menes at dræbe den virus, der forårsager vorter. For at bruge det, skal du blot anvende citronsaft på vorterne regelmæssigt.

Medicinske foranstaltninger til fjernelse af vorter

Efter at have vidst, hvilke naturlige ingredienser der kan bruges til at slippe af med vorter i ansigtet, er det selvfølgelig ufuldstændigt, hvis du ikke diskuterer, hvilke medicinske behandlingsmuligheder du kan tage. Desuden er de forskellige naturlige ingredienser til at fjerne vorter, som er blevet beskrevet, ikke egnede til alle, især dem med følsom hud.

Hvis vorterne ikke forsvinder, selvom du har prøvet forskellige metoder, er det bedst at bestille tid hos en hudlæge på hospitalet via appen . Lægen kan foreslå flere behandlinger eller medicinske foranstaltninger til behandling af vorter, alt efter den oplevede tilstand.

Læs også: Vær forsigtig, få ikke kønsvorter på grund af sex

Følgende er nogle af de mest almindelige medicinske procedurer, der bruges til at fjerne vorter:

  • cantharidin. Cantharidin er et stof, der kan forårsage kemiske forbrændinger. Din læge kan bruge cantharidin eller en blanding af dette kemikalie med et andet stof til at belægge vorten og danne en blister nedenunder, så vorten kan fjernes bagefter.
  • Kryoterapi. Denne behandling er kendt som kryokirurgi. Lægen injicerer eller påfører flydende nitrogen i vorten og fryser den ned. Processen skal muligvis gentages flere gange over en periode på to til tre uger.
  • Løfteoperation. Denne procedure bruges ofte til at fjerne filiforme vorter. Lægen vil bruge en skalpel til at skære vorten ud. Nogle gange er der behov for mere end én behandling.
  • Elektrokirurgi og curettage. Denne procedure kombinerer vortebrænding gennem elektrokauterisering og vortefjernelse.

Det er en lille forklaring på de forskellige måder at fjerne vorter i ansigtet på. Tal videre med din læge om, hvilken behandling der er bedst for dig.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Sådan slipper du af med ansigtsvorter.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Ansigtsvorter og hvordan man fjerner dem.