Påvisning af hepatitis B med HBsAg Test

, Jakarta - Leveren, også kendt som leveren, er et meget vigtigt organ i kroppen. Dette organ fungerer til at fjerne toksiner i blodet og hjælper fordøjelsesprocessen. Imidlertid kan leveren opleve flere lidelser, hvoraf en er hepatitis. Mange typer af hepatitis lidelser, der kan angribe afhængigt af årsagen.

En type hepatitis, der kan opstå, er hepatitis B. Spredningen af ​​denne lidelse er forårsaget af samleje eller brug af den samme nål til flere personer. Hepatitis B er i fare for at forårsage kroniske lidelser, så tidlig opdagelse skal ske. Den mest almindelige måde at påvise hepatitis B på er ved HBsAg-testen. Her er hele diskussionen!

Læs også: HBsAg-testprocedure til diagnosticering af hepatitis B

HBsAG-test til påvisning af hepatitis B

Hepatitis B er en alvorlig leverinfektion forårsaget af hepatitis B-virus (HBV). Nogle mennesker kan udvikle en kronisk lidelse, hvis infektionen spredes hurtigt. Kronisk hepatitis B betyder, at den varer længere end seks måneder. En person med kroniske lidelser kan opleve nogle farlige komplikationer, såsom leversvigt og leverkræft, som kan være permanent i organet.

Derfor skal en, der har hepatitis B, få en tidlig undersøgelse, så den kan behandles med det samme. En af de test, der kan laves, er HBsAg-testen. HBsAg står for Hepatitis B overfladeantigen, som kan bekræfte, at en person har denne type hepatitis. Når testresultaterne er positive, kan den syge overføre sygdommen gennem kropsvæsker og blod.

En person kan lave en HBsAg-test, hvis de oplever nogle af de typiske symptomer forbundet med hepatitis B, såsom gulsot, mørk urin, til nedsat appetit. Derudover bør nogle personer med et højere risikoniveau også have hyppige kontrolundersøgelser for påvisning af hepatitis B. Nogle af disse risici omfatter:

  • Hav ubeskyttet sex eller skift ofte partner.
  • At have sex med en person med hepatitis B.
  • Gennemgå dialysebehandling.
  • Har problemer med leveren.

Efter at have vidst, om du er i risiko for hepatitis B, skal du vide det rigtige tidspunkt at blive testet. Faktisk spredes den virus, der angriber leveren, ikke direkte i kroppen. Årsagen til hepatitis B kræver en inkubationstid på cirka 90 dage. Generelt kan HBsAg-testen påvises, når infektion er opstået inden for 1 til 9 uger.

Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende HBsAg-testen, som er nyttig til påvisning af hepatitis B, skal lægen fra kan forklare i detaljer. Nok med Hent Ansøgning , kan du få direkte adgang til læger, der er vant til at behandle hepatitis B!

Læs også: Hvornår laver den produktive alder hepatitis B-test

Sådan får du vist HBsAg-testresultater

Resultaterne af denne undersøgelse til påvisning af hepatitis B kan kendes ved at diskutere med en læge. Der er flere muligheder ud fra resultaterne af undersøgelsen, herunder:

Positive eller reaktive resultater

Hvis testresultaterne er positive eller reaktive, betyder det, at du er blevet smittet med hepatitis B. HBV-virussen er allerede aktiv til at replikere, så den har potentiale til at beskadige leveren. En person, der får et positivt resultat, kan være bærer af sygdommen hos andre. Hvis lidelsen er i det akutte eller kroniske stadium, skal der foretages yderligere undersøgelse.

Negative eller ikke-reaktive resultater

Hvis resultaterne af undersøgelsen er negative eller ikke-reaktive, betyder det, at der ikke findes hepatitis B-virus i kroppen.Dette kan også ske for en person, der er blevet helt rask efter denne leversygdom. Hvis det heles fuldstændigt, kan der dannes antistoffer i kroppen, som ikke længere overfører virussen. Alligevel skal du stadig være forsigtig med hepatitis D-lidelser, som får HBsAg-testen til at give et negativt resultat, selvom virussen stadig er til stede.

Læs også: Hepatitis B-testprocedurer, du skal kende

Det er HBsAg-testen, der er nyttig til påvisning af hepatitis B. Det anbefales stærkt at få denne test, så du kan tage øjeblikkelig handling, hvis du oplever symptomer på lidelsen. Således kan akut eller kronisk hepatitis B behandles hurtigere.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået i 2020. Hepatitis B Surface Antigen Test (HBsAg).
Hepatitis B Foundation. Tilgået 2020. Hepatitis B-blodprøver.