Lær 9 unikke kendetegn ved Himalaya-katte at kende

Jakarta - Himalaya-katten er en race, der er ret populær blandt katteelskere. Dens rolige, forkælede og tilpasningsdygtige natur er grunden til, at denne kat er meget efterspurgt som kæledyr. Ikke nok med det, Himalaya-katten har unikke egenskaber, der er forskellige fra andre racer. Her er nogle unikke egenskaber ved Himalaya-katten:

Læs også: Dette er forskellen mellem katte- og hundelopper

1. Fjerfarveændring

Himalaya-kattens første unikke karakter er den skiftende pelsfarve. De er født hvide, fordi temperaturen i livmoderen er varm. Men som voksne vil pelsens farve fra områder langt fra hjertet, såsom fødder, hænder, poter, hale, ansigt og ører blive mørke. Mørkere pels menes at absorbere og holde på varmen bedre end lysere pels, så det er bedre i stand til at holde disse områder varme.

2. Ikke fra Himalaya

Himalaya-katte er ikke fra Himalaya. Selve navnet er taget fra kaninracen, som har fysiske ligheder med den mørke farve af pelsen i ansigtet, benene og halen.

3. Kan lide kolde steder

Denne type kat har en tendens til at have en snublet næse, hvilket gør den følsom over for varme. Hvis du bor et sted med varme temperaturer, vil åndedrætssystemets sundhed blive forstyrret. Hvis du beslutter dig for at beholde det, bør du forberede et køligt rum, ja.

4. Hav en rolig personlighed

Himalaya kat er en rolig personlighed. I modsætning til den siamesiske race er Himalaya mere rolige og kan lide at blive forkælet af viceværterne. Himalaya-katte er også kendt for at være venlige, loyale og også kærlige.

Læs også: Hudsygdomme, der kan overføres fra katte til mennesker

5. Afledt af en krydsning mellem persiske og siamesiske racer

Himalaya-kattens næste unikke karakter er, at den kommer fra en krydsning mellem den persiske og siamesiske race. I 1920'erne forsøgte opdrættere en krydsning mellem en persisk kat og en siamesisk kats farveskema. Det var dog først i 1957, at racen fik navnet Himalaya, og den blev indviet af Cat Fanciers Association.

6. Kan ikke hoppe

Himalaya-katte har en krop, der har tendens til at være kort. Så du behøver ikke bekymre dig om katten vil beskadige gardinerne eller ødelægge kommoden. Dens korte krop skyldes, at benene er mindre end andre katteracer. Dette gør ham ude af stand til at hoppe højt.

7. Blue Eyed Cat Race

Der er kun få typer katteracer, der har blå øjne, hvoraf den ene er Himalaya. Disse blå øjne er Himalaya-kattens kendetegn og funkler som krystaller.

8. Typer af huskatte

Himalaya-kattens sidste unikke karakter er, at han ikke kan lide at rejse eller lege uden for huset. Denne type kat har en tendens til at foretrække at være stille og slappe af i forskellige hjørner af huset.

Læs også: Kend forskellen mellem lopper, mider og lopper hos katte

Det er nogle af Himalaya-kattens unikke karakterer, som du måske lige kender. Indtil nu, har du tænkt dig at beholde den? Hvis du har et kæledyr, der har helbredsproblemer, såsom svaghed, diarré, opkastning eller usædvanlig adfærd, skal du diskutere dette med din dyrlæge på appen. , Ja.

Reference:
Hillspet.com. Hentet 2021. Himalaya-katteoplysninger og personlighedstræk.
Forårskatten. Tilgået i 2021. Himalaya: Cat Breed Profile.
PetMD. Tilgået i 2021. Himalaya.
cattime.com. Tilgået i 2021. Himalaya.