Svangerskabspleje, graviditetstjek for mødre i andet trimester

Jakarta – Svangerskabspleje (herefter forkortet som ANC) er en graviditetsundersøgelse, der udføres af en læge eller jordemoder for at optimere gravide kvinders mentale og fysiske helbred.

ANCs mål er:

  • At optimere den mentale og fysiske sundhed hos gravide kvinder.
  • Undgå risikoen for komplikationer ved graviditet og fødsel.
  • Forberedelse af mødre til fødselsperioden og eksklusiv amning.

Enhver gravid kvinde rådes til at få et omfattende og kvalitetsmæssigt svangerskabsbesøg mindst 4 gange, dvs. én gang før 4. graviditetsmåned, derefter omkring 6. graviditetsmåned og 2 gange omkring 8. og 9. graviditetsmåned. Generelt består minimumsstandarden for ANC-eksamen af ​​10T, nemlig:

  1. Tvejes hvert besøg og registreres.
  2. Måling Tblodtryk, normalt 110/80 – under 140/90.
  3. Tbestemme værdien af ​​ernæringsstatus ved at måle den øvre arms omkreds (LILA).
  4. TUterin fundal højde (toppen af ​​livmoderen): overvåger fosterets udvikling.
  5. Immunisering TT (Stivkrampetoksoid).
  6. Tbestemme føtal præsentation og føtal hjertefrekvens (FHR).
  7. Giver Tjerntabletter.
  8. TLaboratorieundersøgelser (syfilis, hepatitis B og HIV).
  9. Tsagsbehandling.
  10. Ttaleemulering (rådgivning), herunder planlægning af levering og efter levering.

Specielt for TT-immunisering er der flere ting, der skal vides, nemlig TT-vaccinen udføres 5 gange med forskellige tidsintervaller. Her er trinene:

  • TT1: ved første besøg (så tidligt som muligt under graviditeten)
  • TT2: 4 uger efter TT1
  • TT3: 6 måneder efter TT2
  • TT4 : 1 år efter TT3
  • TT5 : 1 år efter TT4

TORCH Pemeriksaan Tjek og forklaring

Flere andre tests, der kan laves under graviditeten, omfatter TORCH-undersøgelsen, som står for toxoplasma, røde hunde, cytomegalovirus og herpes simplex virus. Denne undersøgelse bruges til at afgøre, om den gravide aldrig har været smittet, har været smittet eller i øjeblikket er smittet med sygdommen.

Infektion fra disse bakterier kan være et alvorligt problem under graviditeten, fordi de kan trænge ind i moderkagen og forårsage abnormiteter hos barnet. Denne undersøgelse anbefales til mødre, der hovedsageligt har kæledyr i hjemmet og har en historie med gentagne aborter. De forslag, der kan gøres for at forhindre TORCH-sygdom, er:

  1. Spis nærende mad.
  2. Udfør en TORCH-undersøgelse før graviditet.
  3. Bliv vaccineret for at forhindre TORCH-sygdom.
  4. Spis kogt mad.
  5. Tjek indholdet regelmæssigt.
  6. Hold din krop ren.
  7. Undgå kontakt med personer med TORCH-sygdom.

Derudover er der også et hold for gravide som er et læringsredskab for mødre med en graviditet mellem 4 uger og 36 uger (før fødslen) med et max antal på 10 deltagere.

Formålet med klassen for gravide kvinder er at øge viden, ændre holdninger og adfærd hos mødre for at forstå graviditet, kropsændringer og klager under graviditet, graviditetspleje, fødsel, fødselspleje, postnatal familieplanlægning, nyfødtpleje, lokale myter/overbevisninger/ told, smitsomme sygdomme og fødselsattester.

Nå, nu forstår du meget mere om ANC, ikke? Lad os tjekke livmoderen med den nærmeste læge eller jordemoder for at optimere sundheden og sikkerheden for mor og lille, ja. Hvis du har brug for råd fra en læge, kan du nu bruge applikationen til at kontakte en læge hvor som helst, når som helst. Du kan kontakte lægen via Snak og Video/taleopkald gennem appen . Kom nu, Hent Ansøgning nu.