5 måder at slippe af med en tilstoppet næse

, Jakarta - En tilstoppet næse kan være forårsaget af allergi, forkølelse eller influenza. Når næsen er tilstoppet, kan vejrtrækningen være en trættende aktivitet. Faktisk kan en tilstoppet næse forstyrre daglige aktiviteter. Ikke få tror, ​​at en tilstoppet næse skyldes en klump slim i næsepassagerne. Dette skøn er dog forkert. Tilstoppet næse er forårsaget af betændte sinus blodkar.

Når næsen er irriteret, stimuleres nervesystemet også og får blodkarrenes ventiler til at åbne sig. Denne tilstand øger blodgennemstrømningen i næsen og forårsager hævelse i næsepassagerne. Denne tilstand gør det svært for en person at trække vejret. Så hvordan slipper man af med en tilstoppet næse? Her er anmeldelsen!

Læs også: 5 fødevarer, der kan indtages under influenza

Sådan slipper du af med en tilstoppet næse

1. Drik varmt vand

At drikke varmt vand kan hjælpe med at løsne slim i næsepassagerne. Derudover kan varmt vand hjælpe med at lindre smerter forårsaget af en tilstoppet næse. Udover at udtynde slim, holder drikkevand også kroppen hydreret. Vand kan skubbe væske ud af næsen og reducere trykket i bihulerne.

For at du ikke keder dig, kan du variere de varme drikke, du indtager. Du kan vælge varme drikke såsom ingefærte, citronte eller citronsaft med varmt vand og honning.

2. Brug næsespray

En anden måde at slippe af med en tilstoppet næse er at bruge en næsespray, også kendt som en næsespray saltvandsspray. Denne næsespray indeholder salt og kan hjælpe dig med at fjerne slim. Men før du bruger denne spray, bør du først spørge din læge. Indholdet af dekongestant i denne spray har bivirkninger, når det bruges sammen med anden medicin.

Hvis du ikke kan finde denne specielle næsespray, kan du også lave din egen derhjemme. Tricket er at blande varmt vand, salt og bagepulver i en skål. Du kan inhalere blandingen for at lindre en tilstoppet næse. Gør dog ikke dette for ofte, for det kan få din næse til at blive inficeret.

Læs også: Uden at tage medicin kan du slippe af med influenzaen med 4 sunde fødevarer

3. Brug dekongestanter

Lanceret fra Medical News Today kan afsvampende medicin hjælpe med at reducere hævelse og reducere smerte på grund af en tilstoppet næse. Dekongestanter omfatter også håndkøbslægemidler, der kan fås uden en læges recept. Dekongestanter findes også i to former, nemlig næsespray og piller. Dekongestant næsespray, fx oxymetazolin og phenylephrin.

Mens dekongestant piller inkluderer pseudoefedrin. Selvom mange sælges frit, skal du stadig bruge dem korrekt og sikkert. Dekongestanter anbefales heller ikke at blive taget i mere end tre dage uden en læges tilsyn. For at være sikker på, at det er sikkert, kan du spørge lægen først. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak, og Stemme/videoopkald.

4. Brug en luftfugter

Lancering fra Healthline, en luftfugter eller luftfugter er effektiv til at reducere sinussmerter og lindre tilstoppet næse. Den fugtige luft produceret af en luftfugter kan dulme irriteret væv og hævede blodkar i næse og bihuler. Denne luftfugter udtynder også slim i bihulerne. Sæt en luftfugter i rummet for at lindre betændelse, der forårsager tilstoppet næse.

5. Brug en Neti Pot

En neti pot er en beholder designet til at fjerne slim og væske fra næsepassagerne. For at bruge det skal du stå i nærheden af ​​vasken. Placer derefter tuden på neti-potten i det ene næsebor. Vip neti-potten, indtil der kommer vand ind i næsepassagerne. Efter at vandet er løbet ind i næseboret, vil slimet så komme ud gennem det andet næsebor og.

Læs også: Tilstoppet næse, bihulebetændelse Symptomer, der ligner influenza

Gør dette i cirka et minut, og gør det derefter til den anden side. USA. Food and Drug Administration anbefaler at bruge sterilt vand, såsom kogt vand, når du bruger en neti-gryde.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Sådan slipper du af med en tilstoppet næse: Ti mulige behandlinger.
Healthline. Tilgået 2019. Sådan renser du en tilstoppet næse.
U.S. FDA Mad og stoffer. Tilgået 2019. Er det sikkert at skylle dine bihuler med Neti Pots?.
WebMD. Tilgået i 2019. 5 måder at slippe af med en tilstoppet næse.