Er hydroponiske grøntsager sundere end almindelige grøntsager?

, Jakarta – Normalt dyrkes grøntsager med jordmedier. Men for nylig er der en metode til landbrug kendt som hydroponics. I modsætning til konventionelle dyrkningsmetoder er hydroponiske grøntsager typer af grøntsager, der dyrkes ved hjælp af specielle væsker med mineralindhold. Det vil sige, at denne grøntsag ikke behøver jord for at vokse. Så er det rigtigt, at de typer grøntsager, der dyrkes på denne måde, er sundere?

Hydroponiske grøntsager kræver ikke kun mineralvand for at vokse, men også belysning, vand- og luftfiltrering og klimastyringsværktøjer. Denne type grøntsager dyrkes normalt i et drivhus eller indendørs. Dette er vigtigt at gøre, fordi metoden og stedet for dyrkning af hydroponiske grøntsager skal opretholdes. Fordi det ikke bruger jord, behøver hydroponiske grøntsager heller ikke at bruge pesticider for at forhindre skadedyrsangreb.

Læs også: Vask grøntsager mindre rene forårsager madforgiftning?

Betyder det, at hydroponiske grøntsager er sundere?

Hydroponiske grøntsager bruger ikke jord som vækstmedium. På den måde kræver denne plantetype heller ikke brug af pesticider for at forhindre skadedyrs- eller insektangreb. Nå, det gør hydroponiske planter eller grøntsager kaldet økologiske produkter. Betyder det, at hydroponiske grøntsager er sundere end almindelige grøntsager? Det er desværre endnu ikke bevist.

Der er ingen sikre beviser, der siger, at grøntsager dyrket ved hydroponics har højere næringsstoffer end grøntsager dyrket ved hjælp af konventionelle metoder. De fleste undersøgelser siger, at denne type grøntsager grundlæggende har et næringsindhold, der ikke er meget anderledes end andre grøntsager. Næringsindholdet i grøntsager bør dog slet ikke ignoreres.

Læs også: Det er grunden til, at frugt og grøntsager fra supermarkeder skal vaskes

Regelmæssigt forbrug af grønne grøntsager kan give fordele for den generelle kropssundhed. Denne type mad har et meget højt indhold. Ikke nok med det, så indeholder grøntsager også vitaminer og mineraler. Ikke overraskende anbefales det ofte at spise grøntsager for at hjælpe med at opretholde en sund krop og forebygge sygdom.

Udover at være rig på næringsstoffer, er grøntsager en type mad, der ikke er svær at finde og relativt billig. Denne sunde mad er desuden nem at forarbejde og kan varieres med andre typer mad. På den måde er der næsten ingen grund til ikke at spise grøntsager hver dag. Tilbage til hydroponiske grøntsager, selvom det ikke har vist sig at have høj ernæring, har grøntsager dyrket med denne metode en tendens til at være sikre til indtagelse.

Interesseret i at prøve at dyrke afgrøder eller dyrke grøntsager ved hjælp af den hydroponiske metode? Faktisk er metoden ikke for svær. Det kræver dog dygtighed og viden at passe hydroponiske grøntsager. Fordi denne plante kræver temperatur, luftfugtighed og lys, der skal kontrolleres hele tiden. Dette er vigtigt for at sikre, at grøntsagerne vokser godt. Med hensyn til omkostninger kræver hydroponiske planter også en lidt højere pris.

Brugen af ​​pesticider er muligvis ikke nødvendig for denne type afgrøde. Alligevel er der stadig en risiko for, at hydroponiske grøntsager oplever skadedyrsproblemer. Der er flere typer plantesygdomme, der kan forekomme, såsom Fusarium og Verticillium. Denne type sygdom kan spredes hurtigt gennem systemet.

Læs også: 5 ukendte fordele ved farvede grøntsager og frugter

Fordi det er sundt, så sørg for jævnligt at spise grøntsager. For at gøre din krop mere fit, kan du fuldende den ved at tage vitaminer eller særlige kosttilskud. For at gøre det nemmere, køb kosttilskud eller andre sundhedsprodukter i appen lige. Med én app kan du købe dit medicinbehov og få det leveret hjem til dig inden for en time. Kom nu, download nu i App Store og Google Play!

Reference
Lev stærkt. Tilgået i 2020. Er hydroponiske grøntsager sunde?
Lev stærkt. Tilgået 2020. Hydroponiske vegetabilske næringsstoffer vs. Økologisk.
WebMD. Tilgået 2020. Sundhedsmæssige fordele ved grøntsager.