Kend forskellen mellem ankelbrud og forstuvninger

, Jakarta - Når de oplever en skade på benet, kan mange mennesker straks gå til en massageterapeut eller en brudspecialist, forudsat at der er et brud i knoglen. Faktisk kan det være, at skaden blot var en forstuvning. Både brækkede ankler og forstuvninger kan få fødderne til at hæve og gøre ondt. Imidlertid er den behandling, der kræves for begge, forskellig, og medicineringsfejl kan være fatale. Så hvordan kan du se forskel på en brækket ankel og en forstuvet ankel?

For at finde ud af forskellen mellem de to, vil følgende blive beskrevet en efter en:

Ankelbrud tegn

Selvom begge forårsager smerte og hævelse, har frakturer symptomer og tegn, der er meget anderledes end almindelige forstuvninger. Tegn og symptomer på et brud er:

  • Når du falder, mærker eller hører du endda en 'knæk'-lyd.

  • Smerten er ret kraftig, især hvis den kun røres blidt.

  • Hævelse ved den ødelagte del.

  • Følelsesløshed eller følelsesløshed i området af bruddet.

  • blå mærker.

  • Smerter ved gang og ude af stand til at løfte tunge vægte eller støtte kroppens egen vægt.

Læs også: Diverse håndtering af højre ankelbrud

Du kan også bruge smertestillende medicin, når du har mange smerter. Normalt tager brudgendannelse længere tid. Generelt omkring 6 uger til et spørgsmål om måneder for at kunne gå som normalt. En ting at huske på er, hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer efter en benskade, eller hvis du virkelig ikke ved, om du har et brud eller ej, er det bedst at søge læge med det samme og ikke prøve at massere eller massere det berørte område. .

For hvis du har et brud, vil massage af den ødelagte del kun gøre bruddet bredere og kan forårsage alvorlige komplikationer, der kan være dødelige. Det kan endda være i risiko for at miste et tilhørende lem, såsom kompartmentsyndrom. Ved at se en læge, vil du med sikkerhed vide, hvad der sker med dig, og behandlingen kan udføres korrekt.

Læs også: Nemme måder at overvinde et forstuvet ben

Tegn på forstuvet fod

Generelt opstår forstuvninger, når et ledbånd (båndet, der binder to knogler sammen) er revet, strakt eller snoet, hvilket forårsager smerte. Vridning eller overrivning af dette ledbånd er forårsaget af pres og kraft på leddet, for eksempel efter at have udført anstrengende fysisk aktivitet, faldet eller ved et uheld vridet benet under løb.

Ud over smerter er andre tegn på et forstuvet ben:

  • Blå mærker på det forstuvede område.

  • Hævelse opstår.

  • Ændringer i hudfarve i området af forstuvningen.

Hvis dette opleves, betyder benet, at det kun er en forstuvning. Behandlingen er nok til at hvile foden og komprimere den hævede del ved hjælp af en kold kompres. Du kan også tage smertestillende medicin, hvis du stadig føler dig syg. Mindre forstuvninger tager kun et par dage at hele fuldstændigt. Jo mere alvorlig tilstanden er, jo længere tid vil det tage at hele. Måske uger.

Læs også: Kan du retfærdiggøre forstuvninger ved massagen?

Det er en lille forklaring på forskellen mellem et ankelbrud og en forstuvning. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!