9 tegn på genkendelse af en mælkeallergi hos børn

, Jakarta - Har du nogensinde set et barn have diarré, og så dukker der røde pletter op efter at have fået komælk? Mødre bør ikke give komælk længere, for det er et tegn på, at barnet er allergisk over for komælk. Tilstanden kan blive værre, hvis barnet får lov til at indtage komælk.

Når et barn er allergisk over for komælk, betyder det, at hans immunsystem, som normalt bekæmper infektion, overreagerer på proteinerne i komælk. For det skader det aldrig at genkende nogle af de tegn, der opstår, når et barn har mælkeallergi. Korrekt håndtering vil gøre børns sundhed og udvikling mere optimal!

Læs også: 5 Fødevareerstatninger til mejeriprodukter til børn

Få mere at vide om mælkeallergi

Mælkeallergi er en af ​​de mest almindelige allergiske tilstande, som børn oplever. Det anslås, at denne allergi påvirker omkring 7 procent af spædbørn under et år, selvom de fleste børn kommer sig fra denne tilstand, når de er 5 år gamle.

En mælkeallergi kan opstå på grund af en unormal reaktion fra immunsystemet på komælk eller produkter, der bruger komælk. Når et barn har mælkeallergi, betyder det, at immunsystemet, som normalt bekæmper bakterier eller bakterier, overreagerer på de proteiner, der findes i mælk.

Immunsystemet i et barns krop mener, at proteinet i mælk er et farligt stof, så kroppen har brug for beskyttelse. Som et resultat oplever børn allergiske reaktioner på grund af, at kroppen frigiver kemikalier såsom histamin.

Der er flere tilstande, der kan forårsage, at børn er modtagelige for mælkeallergitilstande, såsom at have allergi over for andre tilstande, have en historie med atopisk dermatitis, at være for ung, til en familiehistorie med mælkeallergi.

Tegn på mælkeallergi at passe på

Sværhedsgraden af ​​et barns allergiske reaktion på mælk kan variere. Selvom en indledende reaktion har tendens til at være mild, kan efterfølgende reaktioner være mere alvorlige og endda livstruende.

Så det er vigtigt at tjekke barnet på hospitalet, hvis det oplever tegn på mælkeallergi. Nå, her er nogle tegn på, at dit barn har mælkeallergi:

1. Diarré

Diarré er et tegn på, at et barn har mælkeallergi. Diarréreaktionen opstår meget hurtigt, selv efter at barnet har drukket mælken. Dette skyldes, at barnets fordøjelseskanal ikke kan acceptere naturlige sukkerarter eller forbindelser produceret af mælk. Denne tilstand kan medføre, at barnet bliver svagt på grund af mangel på vand.

2. Åndedrætslyde (hvæsen)

Vejrtrækningslyde er et andet symptom, når dit barn har mælkeallergi. Barnets åndelyde opstår på grund af, at barnet har svært ved at trække vejret som følge heraf. Det skyldes, at barnets luftveje giver en hurtig allergisk reaktion, når luftvejene, så der dannes meget slim, som giver vejrtrækningsbesvær.

3. Oppustet

Når det udsættes for mælkeallergi, vil barnets mave normalt også være oppustet. Babyer, der ikke kan acceptere stofferne i mælk, vil forårsage ubehagelige fordøjelsestilstande, hvilket gør maven oppustet og udløser kvalme eller opkastning.

4. Røde pletter på huden

Andre karakteristika, når en baby har mælkeallergi, nemlig oplever røde pletter på huden. Nyfødte babyer kan blive hårdt ramt, fordi deres hud stadig er meget følsom. Røde pletter på grund af mælkeallergi kan give kraftig kløe, så det røde udslæt ser ud til at samle sig på huden. Disse symptomer opstår normalt hurtigt efter at have drukket mælk.

5. Hoste

Babyer kan også hoste, hvis de har mælkeallergi, fordi luftvejene er følsomme. Dette sker, når barnets krop afviser stofferne i mælken, så der opstår hoste. I starten laver baby en hæs stemme, så det ser ud til, at han har mange smerter. Så vil barnet ofte hoste, især efter at have drukket mælk.

6. Baby, der græder, når den sluger mælk

Babyer kan også græde, når de sluger mælk, hvis de har mælkeallergi. De fleste mødre tror, ​​at det skyldes den dårlige smag af mælk, selvom denne tilstand skyldes, at barnet føler smerte og trykken i halsen. Luftvejene overreagerer på indholdet i mælk. En mælkeallergi kan også forårsage hævelse af halsen og tungeområdet.

7. Hævelse i ansigtet

Babyer, der har mælkeallergi, kan også opleve hævelse af ansigtet, især læberne. Nogle babyer kan udvikle alvorlige tilstande som anafylaktisk shock på grund af mælkeallergi. Anafylaksi er en af ​​virkningerne af allergier, der kan forårsage død hos spædbørn. Symptomer på anafylaksi er, at barnets ansigt bliver hævet, rødt og græder, fordi det er svært at trække vejret. Hvis din baby ser ud til at have disse symptomer, skal du straks besøge det nærmeste hospital for at få lægebehandling.

8. Blodskudte øjne

Vær forsigtig, hvis dit barn oplever hævelse og rødme i øjnene, efter barnet har indtaget komælk. Denne tilstand kan være et tegn på en allergisk reaktion hos børn.

9. Opkast

Opkastninger, der opstår kort efter, at barnet har indtaget komælk, skal man også være opmærksom på. Denne tilstand kan være endnu et tegn på en mælkeallergitilstand.

Det er nogle af de symptomer, som børn umiddelbart kan opleve, når de indtager komælk. Men ikke nok med det, symptomer kan også opleves i nogen tid efter, at barnet har indtaget komælk. For eksempel forekomsten af ​​blod i afføringen, mavekramper, rindende øjne og næse, til kolik. Af denne grund er det meget vigtigt for mødre at være opmærksomme på deres børns tilstand til enhver tid.

Læs også: Kend fakta om sojamælk til børn

Allergiske reaktioner på mælk kan forebygges ved at undgå forskellige indtag, der indeholder mælk eller mejeriprodukter. Kan børn så stadig spise mælk? Svaret er ja. Mødre kan erstatte børnemælk med sojamælk eller mælk med hypoallergen formel.

Mødre kan også spørge direkte til børnelægen via at finde ud af den rigtige måde at forebygge mælkeallergiske reaktioner hos børn. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Nationale Sundhedstjenester. Tilgået 2021. Hvad skal jeg gøre, hvis jeg tror, ​​at min baby er allergisk eller intolerant over for komælk?
Børns sundhed. Tilgået 2021. Mælkeallergi hos spædbørn.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Mælkeallergi.