Vær ikke skødesløs, dette er en type hostemedicin til gravide kvinder

, Jakarta – Gravide kvinder har et svagere immunsystem. Som følge heraf er gravide kvinder modtagelige for forskellige sundhedsproblemer, såsom hoste. Desuden varer sygdommen hos gravide også længere. Alligevel vil en mor, der føler sin krop gør ondt af hoste, ikke skade barnet i livmoderen.

Gravide kvinder kan blive forvirrede, når de ønsker at behandle den hoste, de oplever. Årsagen er, at alt, som moderen indtager, skal gives videre til fosteret, inklusive hostemedicin. Så er det stadig sikkert for gravide kvinder at tage hostemedicin?

Læs også: Gravide kvinder har anfald, hvad forårsager det?

Er det sikkert at tage hostemedicin til gravide?

Svaret er sikkert. Disse lægemidler er dog sikre til indtagelse, hvis graviditetsalderen er nået 12 uger. Her er nogle typer hostemedicin, som er sikre for gravide kvinder at tage, herunder dextromethorphan, dextromethorphan-guaifenesin, slimløsende midler og acetaminophen til at lindre smerter og feber.

Den aktive ingrediens i sudafed, pseudoephedrin øger blodtrykket eller påvirker blodgennemstrømningen fra livmoderen til fosteret. Dette lægemiddel er ikke klassificeret af FDA, men er stadig sikkert at tage under graviditet.

Selvom det stadig anses for sikkert, men du skal muligvis tale med din læge først, hvis du har forhøjet blodtryk eller andre problemer. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Læs også: Gravide kvinder, skal du vælge 3D ultralyd eller 4D ultralyd?

Hostebehandling under graviditet

Ud over at tage medicin skal mødre også gøre følgende, så symptomerne straks aftager:

  • Få nok hvile med en lur, sov hele natten og læn dig tilbage. Dette er en fantastisk måde at give en krop på nedetid påkrævet.

  • Drik rigeligt med væske, såsom vand, juice eller bouillon for at tilføje den nødvendige væske tilbage til kroppen.

  • Hvis din appetit er faldende, så du ikke kan spise mere, så prøv at spise mindre portioner så ofte som muligt.

  • Gør dig så godt tilpas som muligt, så symptomer forbundet med forkølelse eller hoste kan hele hurtigere.

  • Placer en luftfugter i rummet eller i soveværelset og hold hovedet løftet ved at bruge en pude, mens du hviler, eller ved at bruge en næsestrip.

  • Hvis en hoste forårsager ondt i halsen, så prøv at drikke is, varm te eller gurgle med varmt saltvand for at lindre det.

Sådan forebygger du forkølelseshoste under graviditeten

Hvordan man forebygger hoste eller forkølelse, det vigtigste skridt at tage er at opretholde en sund livsstil. Sørg for, at du spiser nærende mad, har god søvnkvalitet, og som træner regelmæssigt. Derudover er det vigtigt at tage prænatale vitaminer, samt probiotika.

Læs også: 6 gode fødevarer at indtage i det tidlige trimester af graviditeten

Glem ikke at vaske dine hænder regelmæssigt. Undgå at være tæt på eller røre ved hænderne på en person, der har hoste, forkølelse, influenza og andre infektionssygdomme. Hvis det kommer tilfældigt, skal du straks vaske dine hænder med sæbe og varmt vand.

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Hvilken medicin kan jeg tage mens jeg er gravid?.
American Pregnancy Association. Hentet 2019. Hoste og forkølelse under graviditet.