6 typer insektbid at passe på

, Jakarta - Det ser ud til, at næsten alle har oplevet insektbid, som generelt forårsager milde symptomer, såsom hævelse, kløe, udslæt og smerter i det bidte område. Selvom det lyder trivielt, skal der også holdes øje med insektbid. Især hvis det forårsager en alvorlig reaktion, såsom:

  • Feber.

  • Kvalme og opkast.

  • Svimmel.

  • Svag .

  • Hjerteslag.

  • Hævelse af ansigt, læber eller hals.

  • Synke- og talebesvær.

  • Svært at trække vejret.

Hvis du oplever disse symptomer efter at have fået et insektbid, skal du straks kontakte en læge for at forhindre fatale ting, der kan bringe liv i fare. For at udføre en undersøgelse kan du nu direkte bestille tid hos en læge på hospitalet gennem ansøgningen . Så sørg for at du har Hent appen på din telefon, ja.

Læs også: 4 risikofaktorer, der kan forårsage insektbid

I naturen er der mange typer insekter, der lever. Nogle kan kun bide eller stikke, hvis de føler sig truet, og nogle kan bide med vilje for at spise menneskeblod. Begge typer insekter, der kan bide mennesker, kan dog forårsage milde til svære tilstande. Især hvis når de bider, spreder de sygdom på samme tid.

Så her er nogle typer insektbid, du skal være opmærksom på:

  1. Loppebid. Der er en lang række typer af flåter, der kan være et mellemled for spredning af sygdomme, såsom: byldepest (pyllepest i lymfesystemet) og borreliose.

  2. Fluebid. Dette ene insekt findes bestemt ofte i hverdagen, især når det er på et mindre rent sted. Nogle typer fluer kan dog faktisk bide mennesker, og sprede sygdomme, som f.eks leishmaniasis , og sovesyge forårsaget af tsetsefluen.

  3. Myggestik. Generelt kan myggestik kun forårsage kløe og knopper. Der er dog flere typer myg, der kan sprede alvorlige sygdomme, såsom Zika-virusinfektion, West-Nile-virusinfektion, malaria, gul feber og denguefeber.

  4. Ildmyrebid. Ildmyrer er aggressive typer myrer, især hvis de føler, at reden er forstyrret. Denne type myre kan stikke flere gange, og injicere en gift kaldet solenopsin .

  5. Bibid (stikker). Når de stikker mennesker, efterlader bier en stikker, der indeholder gift, på huden. Hvis det ikke fjernes med det samme, vil flere giftstoffer komme ind i kroppen og udløse en alvorlig reaktion.

  6. Hvepsebid (stik). Næsten ligesom bier indeholder hvepsestik også gift. Forskellen er, at bier generelt kun stikker én gang, mens hvepse kan stikke flere gange i et angreb.

Læs også: Vær opmærksom på disse 6 egenskaber ved insektbid

Her er førstehjælp til insektbid

Hvis insektbiddet kun forårsager milde symptomer, såsom kløe, svie og mindre hævelse, kan du behandle det hjemme ved:

  • Vask det bidte område med sæbe og vand.

  • Hvis der forbliver en brod i huden (i tilfælde af et bistik), skal du forsigtigt fjerne brodden.

  • Påfør calamin eller bagepulver på det bidte område flere gange om dagen, indtil symptomerne forsvinder.

  • Kold komprimer det bidte område med is pakket ind i et håndklæde eller en klud gennemblødt i koldt vand. Det er nyttigt til at reducere smerte og hævelse.

Læs også: Disse er 5 virkninger af ikke-giftige insektbid for kroppen

Generelt vil milde symptomer på grund af insektbid gradvist komme sig over 1-2 dage. Men i alvorlige tilfælde, såsom at blive stukket af en bi eller hveps i halsen eller i munden, skal du straks gå til hospitalet for yderligere lægehjælp og undgå potentielt dødelige tilstande.

Reference:
Børnesundhed. Tilgået 2019. Førstehjælp: Insektstik og bid .
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Insektbid og stik: Førstehjælp .
emedicinsundhed. Tilgået i 2019. Insektbid .