Drik regelmæssigt gurkemejevand, her er fordelene

, Jakarta - Gurkemeje er et naturligt krydderi, der er populært i det indonesiske køkken. Generelt bruges gurkemeje som et naturligt gult farvestof til mad. Gurkemeje er dog ikke kun til at tilføje smagen af ​​mad. Gurkemeje kan forarbejdes til en sund drikkevare.

Gurkemeje kan forarbejdes til drikkevarer såsom te. Regelmæssigt forbrug af gurkemeje kan være gavnligt for kroppens sundhed. Gurkemeje indeholder en række stoffer og vitaminer, som er gode for kroppen. Startende fra anti-inflammatorisk for at forhindre kræft, kan alt opnås ved regelmæssigt at drikke gurkemejevand. Her er de fordele, du får ved gurkemejevand:

Læs også: Er gurkemeje virkelig effektiv mod acne?

  • Oprethold kroppens udholdenhed

En af de antioxidanter, der har fordele i gurkemeje, er curcumin. Stoffer i dette indiske krydderi kan øge immuniteten og forhindre frie radikaler. Curcumin fungerer også som en immunmodulator, som vil hjælpe med at regulere funktionen af ​​kræftbekæmpende immunceller. Ikke kun det, lipopolysaccharidet i gurkemeje er også kendt for dets antibakterielle og antivirale egenskaber.

  • Forbedre fordøjelsen og tabe sig

Gurkemeje hjælper også med at forbedre fordøjelsen. Adskillige komponenter af gurkemeje er kendt for at stimulere galdeblæren til at producere galde og derved gøre fordøjelsessystemet mere effektivt. Af denne grund kan det reducere symptomerne på oppustethed og overskydende gasproduktion. God fordøjelse er nøglen til at opnå et sundt stofskifte. Så dette sunde stofskifte kan tabe sig og opretholde en ideel kropsvægt.

  • Reduktion af kardiovaskulære komplikationer

Lancering fra Medicinske nyheder i dag Nogle undersøgelser har også vist, at curcumin har gavnlige egenskaber for hjertesundhed ved at fungere som en antioxidant og anti-inflammatorisk. En undersøgelse fra 2012 udgivet af American Journal of Cardiology : Effekter af curcuminoider på hyppigheden af ​​akut myokardieinfarkt efter koronar bypasstransplantation fandt, at indtagelse af curcumin 4 gram om dagen, 3 dage før og 5 dage efter koronar bypassoperation reducerede risikoen for hjerteanfald med 17 procent.

  • Forbedre hudens sundhed

Gurkemejepastaer har været en del af Indiens skønheds- og hudplejeritualer siden umindelige tider. Antioxidanterne i gurkemeje kan hæmme aktiviteten af ​​frie radikaler, der forårsager hudens aldring. Du kan drikke gurkemejevand hver dag for at hjælpe huden med at blive mere strålende, sund og ungdommelig.

  • Forebyggelse og behandling af Alzheimers

Curcumin hjælper med at reducere chancerne for nogle neurodegenerative tilstande. Dens antioxidante og anti-inflammatoriske kræfter kan reducere cellulære skader, inflammation og amyloidaflejringer eller plaques, der opstår i denne tilstand. Regelmæssig indtagelse af curcumin kan forhindre nogle af de aldersrelaterede proteinændringer forbundet med neurodegeneration.

Læs også: Gurkemeje kan overvinde kræft, her er resultaterne af forskningen

Sådan laver du gurkemejevand

Gurkemejevand eller gurkemejete kan laves af rent gurkemejepulver eller revet gurkemeje. Du kan lave dit eget gurkemejevand derhjemme ved at:

  • Kog 4 glas vand;

  • Tilsæt 1 til 2 teskefulde gurkemejepulver, revet eller pulver;

  • Lad blandingen simre i cirka 10 minutter;

  • Si teen i en beholder og lad den køle af i 5 minutter.

Du kan også tilføje yderligere ingredienser til gurkemeje te for at få den til at smage mere lækker, såsom:

  • Honning, for at søde teen og give blandingen flere antimikrobielle egenskaber;

  • Sødmælk, fløde, mandelmælk, kokosmælk eller 1 spsk kokosolie for at hjælpe med optagelsen, da curcumin kræver sunde fedtstoffer for at opløses ordentligt;

  • Sort peber, som indeholder piperin, som er kendt for at øge optagelsen af ​​curcumin, og kan tilføje en krydret smag til te;

  • Citron, lime eller ingefær for at forbedre de antioxidante og antimikrobielle egenskaber i blandingen og forbedre smagen.

Læs også: Regelmæssigt forbrug af ingefærvand kan give disse 6 fordele

Det er fordelene og en nem måde at lave gurkemejevand på. Selvom det har god ernæring for sundheden, så sørg for altid at konsultere en læge, hvis du vil inkludere gurkemejevand i dit daglige indtag. Dette gøres for at forhindre uønskede bivirkninger. Bare chat med lægen via appen , og læger giver nødvendig sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Sundhedsmæssige fordele ved gurkemejete.
NDTV mad. Tilgået 2020. Gurkemejevand: 5 fordele ved dette Desi Detox-vand og hvordan man laver det.