Sådan slipper du af med tandpine permanent

, Jakarta – Tandpine er virkelig et meget foruroligende sundhedsproblem. Ikke kun plager den syge med vedvarende smerter, tandpine gør det også svært for de syge at spise, tale og kan endda påvirke aktiviteter i løbet af dagen. Så er der en måde at slippe af med tandpine permanent? Kom nu, find ud af svaret nedenfor.

Tandpine er smerter, der opstår i eller omkring tanden. Smerten kan komme inde fra tanden eller tandkødet og den omkringliggende knoglestruktur. Den mest almindelige årsag til tandpine er huller i tænderne.

Tandpine kan dog også være forårsaget af mange andre faktorer, såsom huller, tandbrud, inficeret tandkød eller gentagne tandbevægelser, såsom tyggegummi eller slibning af tænder.

Symptomer forårsaget af tandpine er ofte meget forstyrrende og gør, at den syge ikke kan bevæge sig ordentligt. Symptomer på tandpine omfatter skarpe, dunkende eller konstante tandsmerter. Hos nogle mennesker opstår smerte kun, når der er en udløser.

Derudover kan hævelse omkring den inficerede tand også opstå under en tandpine. Feber eller hovedpine og en dårlig lugt fra en inficeret tand er også ofte symptomer på en tandpine.

Hvordan slippe af med tandpine permanent?

Grundlæggende er den bedste måde at slippe af med en tandpine permanent ved at behandle den tilstand, der forårsager tandpinen. Og dette skal gøres af eksperter, nemlig tandlæger.

Tandpinebehandling, som tandlægen vil gøre, varierer også, afhængigt af årsagen til smerten og hvor alvorligt tandhullet er. For at slippe af med en tandpine vil tandlægen normalt fjerne enhver eksisterende infektion eller forfald og reparere skaden for at beskytte det berørte og følsomme område af tanden.

1. Behandling af hulrum

For at behandle lavvandede huller i tænderne kan tandlægen fjerne forfaldet og dække hullet med en fyldning. Hvis det dannede hulrum er meget dybt og går ind i pulpa, vil tandlægen udføre en "rodbehandling", fordi pulpen også har været udsat og inficeret med bakterier. Proceduren går grundlæggende ud på at fjerne alt det vitale indhold af tanden (nerver og blodkar) og forsegle indersiden af ​​tanden (rodkanalsystemet) med et fyldningsmateriale.

Læs også: Årsager til, at løse tandfyldninger kan udløse smerter

2. Behandling for tandbyld

En abscesseret tand med en stærkt lokaliseret infektion kræver normalt rodbehandling med antibiotikabehandling. Hvis infektionen har spredt sig, kan du få brug for antibiotikabehandling og yderligere trin for at dræne infektionen ordentligt. Tandlæger ordinerer også ofte smertestillende medicin til behandling af tandsmerter.

3.Tandudtrækning

Nogle gange kan tandudtrækning være den eneste mulighed for at behandle en tandpine, når tanden eller det omgivende tandkød og knogle er for beskadiget.

Læs også: 3 komplikationer, der kan opstå ved udtrækning af visdomstand

4. Behandling for parodontal byld

For en parodontal byld vil tandlægen udføre en simpel dræningsprocedure under lokalbedøvelse. Derudover vil tandlægen også rense den berørte tandkødslomme grundigt for at fjerne ophobning af tandsten og snavs. Efter rengøring vil posen blive skyllet med en antimikrobiel væske indeholdende klorhexidin.

Nogle gange kan antibiotika gives for at hjælpe med yderligere heling. Afhængigt af omfanget af bylden kan tandlægen ordinere orale antibiotika. Din læge kan også ordinere en klorhexidin mundskyl for at hjælpe med heling.

Det område af bylden, der er blevet behandlet, skal også holdes rent ved forsigtigt at børste tænderne og skylle med varmt vand. Du rådes også til at besøge lægen igen for at sikre dig, at infektionen er helt helet og fastlægge en plan for at passe godt på området.

5. Behandling for tandbrud

Til behandling af brækkede tænder eller revnet tandsyndrom er placering af tandkrone den sædvanlige behandling. Kroner erstatter manglende tandstruktur eller hjælper med at beskytte svage tænder mod yderligere forfald og følsomhed.

Læs også: Oplever du tandpine, hvornår skal du gå til lægen?

Så for at slippe af med tandpine permanent, skal du besøge en tandlæge for at hjælpe med at håndtere årsagen til den tandpine, du oplever. For at købe tandpine medicin, kan du blot bruge lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.



Reference:
MedicinNet. Tilgået 2020. Fakta, du bør vide om tandpine.
WebMD. Tilgået 2020. Tandsundhed og tandpine.