Kan kronisk nyresvigt behandles uden dialyse?

Jakarta - For personer med kronisk nyresvigt hjælper dialyse eller dialyse dem til at leve længere og samtidig forbedre deres livskvalitet. For nogle andre har dialyse ikke nogen væsentlig indflydelse på sygdommens liv eller helbredelse. Derfor er det ikke alle mennesker med nyrelidelser, der vælger dialyse som behandling for deres helbredelse.

Der er flere grunde til, at personer med denne sundhedssygdom ofte fremført ikke vælger dialyse som behandlingsmetode. Ud over ikke at have en reel indflydelse på helingen, patienter med medicinske komplikationer, der er livstruende, hvis der foretages dialyse. Så er det muligt at behandle kroniske nyresygdomme uden dialyse?

Alternativ medicin til kronisk nyresvigt bortset fra dialyse

Dybest set foretages dialyse for at fjerne affald og ubrugte væsker fra blodet, når nyrerne ikke længere er i stand til det. Ved hjælp af hæmodialyse vil en maskine filtrere affald og overskydende væske fra blodet. Ved peritonealdialyse indsættes et tyndt rør eller kateter i maven for at fylde bughulen med dialyseopløsning, mens affald og overskydende væske absorberes. Derefter denne løsning ud af kroppen med snavs.

Læs også: Mennesker med kronisk nyresvigt kan også overleve længere

Så er der en anden alternativ behandling for mennesker med kronisk nyresvigt end dialyse? Følgende anbefalinger kan overvejes:

  • Lægebehandling

Denne medicinske behandling har til formål at beskytte og vedligeholde de resterende funktioner i nyren samt behandle symptomerne forbundet med denne nyresygdom. Der er nogle aspekter af nyresvigt, som ikke kan behandles med dialyse, og andre medicinske behandlinger er nødvendige for at overvinde dem. For eksempel håndtering af anæmi, som er påkrævet for både dialysepatienter og ikke.

  • Behandling af anæmi

Anæmi er almindelig hos patienter med kronisk nyresvigt og kan forværres, hvis den ikke behandles omgående. Under normale forhold frigiver nyrerne hormoner erythropoietin (EPO) som stimulerer dannelsen af ​​røde blodlegemer i knoglemarven. Beskadigede nyrer producerer mindre EPO, og dette er tilbøjeligt til at forårsage anæmi. Behandling for anæmi gives ugentligt eller hver fjortende dag ved injektion.

Læs også: Hypertension kan forårsage kronisk nyresvigt

  • Tag handlinger, der kan hjælpe med at opretholde nyrefunktionen

Selvom det ikke længere fungerer perfekt, kan nyrernes små funktioner gøre kroppen ret sund. Denne funktion kan forværres med sygdommens sværhedsgrad, men den hastighed, hvormed den opstår, kan reduceres. Det gør du ved at sikre dig, at dit blodtryk er inden for normale grænser. Sørg for, at det daglige væskeindtag er opfyldt, så kroppen ikke er dehydreret. Undgå at tage medicin, der ikke er ordineret af en læge, fordi de kan skade nyrerne.

Læs også: Det meste forbrug af søde drikke forårsager kronisk nyresvigt

Det var nogle alternative måder, som mennesker med kronisk nyresvigt kan gøre uden at skulle lave dialyse. Følg lægens råd, for ikke alle syge kan lave dialyse. Begræns også forbruget af mad og drikkevarer, især dem, der kan gøre nyrerne værre. Spørg din læge, hvilke fødevarer og drikkevarer du bør undgå. For at gøre det nemmere at stille spørgsmål, Hent Ansøgning og vælg en sagkyndig læge i overensstemmelse med hans område. Kom nu, brug appen !