Sådan bruges kortikosteroidsalve til at overvinde hudproblemer

, Jakarta - Hudproblemer såsom betændelse føles bestemt ubehageligt. Heldigvis kan hudproblemer behandles ved at påføre en kortikosteroidcreme eller -salve. Kortikosteroidsalver er effektive til at behandle mange inflammatoriske hudsygdomme, herunder atopisk dermatitis, psoriasis, seborrhea og kontaktdermatitis.

På trods af det fremragende ry for kortikosteroidsalver er det stadig vigtigt at vide, at de har betydelige bivirkninger. Vejledt brug af kortikosteroidsalver hjælper med at maksimere fordelene, samtidig med at risikoen for bivirkninger minimeres. Så hvordan bruger man kortikosteroidsalve til at behandle hudproblemer?

Læs også: Her er, hvordan du behandler hudinfektioner baseret på årsagen

Sådan bruger du sikkert kortikosteroidsalve til hudproblemer

Kortikosteroidsalver er en nem måde at behandle problematisk hud på og er den nemmeste at nå til huden. Denne salve betragtes som grundpillen i behandlingen af ​​mange dermatologiske tilstande, da den kan påføres direkte på det berørte område og har færre bivirkninger sammenlignet med orale kortikosteroidlægemidler.

Selvom kortikosteroidsalver kan fungere meget godt, kan behandlingen nogle gange være lang og kræver vedholdenhed for at sikre, at en person bruger den til tiden og som anvist. Følgende er en sikker måde at bruge kortikosteroidsalve til at behandle hudproblemer:

  • Påfør kun salven på problemområderne i huden. Brug den aldrig som fugtighedscreme til hele kroppen.
  • Påfør salven i cirka tre minutter efter hvert brusebad på let fugtig eller halvtør hud.
  • Hvis din læge ordinerer en anden type salve, så giv dig selv en pause på cirka 30 minutter før den næste salve.
  • Brug ikke kortikosteroidsalve kontinuerligt på lang sigt.

Generelt anbefales denne salve til brug i 5 dage eller flere uger, indtil symptomerne på hudproblemer er løst. Hvis hudproblemet ikke forsvinder, skal du kontakte lægen via applikationen . Lægen vil øge dosis til en højere dosis end før.

Læs også: Kend de 4 typer hudinfektioner forårsaget af bakterier

Hvordan virker kortikosteroidsalve?

Kortikosteroidsalver er i stand til at reducere hudbetændelse gennem flere forskellige virkningsmekanismer:

  • Kortikosteroidsalver blokerer de kemiske reaktioner, der forårsager betændelse. Steroider er naturlige hormoner, der frigives til blodbanen, når kroppen oplever stress, sygdom eller traumer. Når de frigives, interagerer steroidmolekyler med cellekernen for at producere et protein kaldet lipocortin. Dette protein blokerer produktionen af ​​et kemisk center for den inflammatoriske reaktion kaldet arachidonsyre. På den måde oplever kroppen meget mindre betændelse.
  • Disse lægemidler ændrer, hvordan immunceller fungerer. Immunsystemet bekæmper infektion med en række forsvarsceller, der er beregnet til at neutralisere fremmede stoffer såsom vira eller bakterier. Når dette sker, frigiver immunceller toksiner i kroppen for at øge inflammation. Kortikosteroider virker ved at blokere denne handling og forhindre vævsskader, der kan forårsage overdreven betændelse.
  • Aktuel kortikosteroidmedicin trækker blodkarrene sammen. Betændelse er karakteriseret ved udvidelse af blodkar omkring traume- eller infektionsstedet. Dette er grunden til, at skadet hud normalt er rød, varm og hævet. Aktuel kortikosteroidmedicin virker ved at trække kapillærer sammen og reducere hævelse og smerte i problemområder i huden.

Læs også: Hjemmebehandlinger til behandling af mindre hudinfektioner

Når du bruger en kortikosteroidsalve, er sandsynligheden for vellykket behandling direkte relateret til, hvor omhyggeligt og omhyggeligt du følger instruktionerne. Hvis instruktionerne siger, at salven bruges tre gange om dagen i 14 dage, så gør som anvist.

Stop ikke med at bruge salven, bare fordi de ydre symptomer på hudproblemer er forsvundet eller øger hyppigheden af ​​at bruge produktet. Brug om nødvendigt en påmindelse eller alarm fra din telefon for at holde dig på sporet.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Hvordan man sikkert bruger topiske steroider
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Forstå hvordan aktuelle steroider virker