8 sundhedsmæssige fordele ved havregryn til morgenmad

Jakarta - De fleste trends med sund mad kommer og går, fordi de måske ikke er efterspurgte. Men ikke med havregryn, denne mad ser ud til at være for evigt og forsvinder ikke på grund af trendens drejning. Dette fuldkornsmåltid er spækket med god ernæring og en smag, der har været kendt i generationer. Hvis du regelmæssigt spiser det til morgenmad, er her nogle af de sundhedsmæssige fordele ved havregryn:

Læs også: Vigtigt for kroppens sundhed, her er 4 fordele ved morgenmad

1. Indeholder antioxidanter

Havregryn er høj i antioxidanter, især polyphenoler, som er planteforbindelser, der er rige på avenanthramider . Nu, avenanthramid Det gavner ved at øge produktionen af ​​salpetersyre, som kan sænke blodtrykket, øge dets blodgennemstrømning og reducere betændelse og kløe.

2. Forbedrer insulinrespons og reducerer blodsukker

Havregryn indeholder en opløselig fiber kaldet beta-glucan, som kan hjælpe med at forbedre insulinrespons og kan også reducere blodsukkeret. Personer med type 2-diabetes kan have gavn af at indtage havregryn. Dette kan hjælpe dem med at regulere blodsukkeret, så længe personer med diabetes 2 ikke tilføjer tilsat sukker til deres kost. For personer med type 2-diabetes har havregryn en positiv effekt på blodsukkerkontrollen.

3. Giver masser af vitaminer og mineraler

Havregryn er en næringstæt mad, der indeholder masser af vitaminer og mineraler, men er lavt i kalorier. At spise en kost med lavt kalorieindhold rig på næringsstoffer kan give en person de næringsstoffer, som kroppen har brug for. På den anden side kan disse fødevarer hjælpe med at tabe sig eller opretholde en sund vægt.

4. Understøtter sunde kolesterolniveauer

Den næste fordel ved havregryn er at øge det gode kolesterolniveau i kroppen på grund af indholdet af beta-glucan i det. Havregryn kan hjælpe med at reducere det samlede kolesterolniveau, hvis en person indtager 3 gram eller mere beta-glucan om dagen. Beta-glucaner er i stand til at sænke lavdensitetslipoproteinkolesterol eller "dårligt kolesterol", men påvirker ikke "godt kolesterol".

Læs også: Disse 4 påvirkninger på kroppen, når du springer morgenmaden over

5. Understøtter gode bakterier i fordøjelseskanalen

Beta-glucanen i havregryn danner et gel-lignende stof, når det blandes med vand. Denne opløsning dækker maven og fordøjelseskanalen. Foringen fodrer de gode bakterier i tarmen og fremmer deres vækst og bidrager derved til en sund tarm. Nå, denne tilstand er en anden fordel ved havregryn.

6. Administrer vægt

Havregryn er rig på opløselige fibre, så folk, der spiser det, har en tendens til at føle sig hurtigere mæt efter at have spist det. Denne følelse af mæthed kan hjælpe en person med at reducere mængden af ​​mad og nå målet om at tabe sig.

7. Reducerer astmarisiko

Astma er en almindelig tilstand, der udvikler sig i barndommen. Visse fødevarer kan være en risikofaktor for at udvikle astmaproblemer, hvorimod havregryn er en af ​​de fødevarer, der kan mindske risikoen for astma.

8. Eliminer forstoppelse

Forstoppelse er et almindeligt fordøjelsesproblem, der rammer næsten alle. Fibrene i havregryn kan hjælpe med at holde affald i din fordøjelseskanal i bevægelse, hvilket kan lindre eller forhindre forstoppelse.

Læs også: Anbefalet sund morgenmadsmenu til en produktiv dag

Havregryn er en utrolig nærende mad fyldt med essentielle vitaminer, mineraler og antioxidanter. Derudover er fiber- og proteinindholdet højere end andre kornsorter. Efter at have kendskab til de forskellige fordele, tøver du stadig med at forbruge det? Hvis det er tilfældet, kan du drøfte den tvivl, du oplever, med lægen i ansøgningen , Ja.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er fordelene ved havregryn?
Healthline. Fået adgang i 2021. 9 sundhedsmæssige fordele ved at spise havre og havregryn.