Sådan slipper du af med acne-ar på ryggen

, Jakarta – Ikke kun acne i ansigtet, der kan efterlade ar, acne på ryggen kan også. Men acne ar på ryggen er ofte undervurderet af mange mennesker med den begrundelse, at de ikke er synlige eller svære at behandle. Faktisk kan acne på ryggen også forstyrre udseendet, især for kvinder, når de vil have festtøj på. Se derfor, hvordan du slipper af med acne på ryggen nedenfor.

Læs også: Placeringen af ​​bumser i ansigtet viser en sundhedstilstand?

Acne er et hudproblem, der opstår, når porerne og hårsækkene på huden bliver tilstoppet af sved, olie og hår. Dette hudproblem opleves oftest af teenagere og voksne. Nogle mennesker kan dog også opleve akne på ryggen. At ridse og klemme bumser kan gøre akne værre, endda få den til at efterlade ar. Du behøver dog ikke bekymre dig, her er nogle måder, du kan gøre for at slippe af med acne:

1. Påfør citronsaft

Da huden på ryggen ikke er så følsom som huden i ansigtet, kan citronsaft bruges til at slippe af med acne ar på ryggen. Tricket, vask først din ryg med varmt vand, og brug derefter en vatpind til at påføre citronsaft på acne-arrene på ryggen. Lad citronsaften sidde på bagsiden i 10 minutter, og skyl derefter.

2. Udnyt Aloe Vera

Aloe vera eller aloe vera er faktisk en meget nyttig plante, ikke kun for sundhed, men også for skønhed. Udover at kunne gøre håret tykkere, er aloe vera også effektivt til at fjerne acne ar på ryggen, du ved. Dette er takket være polyphenol-antioxidantindholdet i aloe vera, som er antibakterielt, så det kan fjerne sorte pletter fra akne-ar i ryggen.

3. Gnid bagsiden med tomat

En anden naturlig ingrediens, som du kan bruge til at slippe af med acne-ar på ryggen, er tomater. Det er nemt, bare skær en tomat i to og gnid tomatstykkerne på huden på bagsiden, der har acne-ar. Lad stå i 15 minutter, og skyl derefter.

Læs også: Fjern sorte pletter med brugt risvaskevand

Ud over de naturlige ingredienser ovenfor, kan acne ar på ryggen også fjernes ved at bruge følgende kemiske ingredienser:

4. Alfa-hydroxysyrer (AHA)

AHA'er findes ofte i acneprodukter. Denne ingrediens behandler acne ved at hjælpe med at eksfoliere død hud og forhindre tilstoppede porer. AHA'er kan også få acne-ar til at falme ved at eksfoliere det øverste hudlag for at minimere misfarvning og udseendet af ru hud.

5. Mælkesyre

En lille undersøgelse viste, at mælkesyre kan hjælpe med at forbedre hudens tekstur, udseende og hudpigmentering. Dette indhold kan også fjerne acne ar, der vises på bagsiden. Du kan få mælkesyre, der er håndkøb i mange kosmetik- eller skønhedsbutikker.

6. Salicylsyre

Salicylsyre er også en almindelig ingrediens, der ofte bruges i acneprodukter. Denne ingrediens virker ved at åbne porerne, reducere hævelse og eksfoliere huden. Men da salicylsyre kan tørre ud og irritere nogle menneskers hud, prøv kun at bruge det nogle få steder. Du kan også købe salicylsyre i lægemidler, der normalt sælges på apoteker eller på recept fra en hudlæge.

Læs også: Vær ikke dum, sådan slipper du af med røde acne-ar

Du kan også købe medicin til at slippe af med acne-ar på ryggen ved at bruge en applikation . Det er meget nemt, bare bliv bestille blot gennem funktionerne Køb medicin og din ordre ankommer inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået 2019. Sådan behandler du akne-ar.