Dette er de 3 faser af hypotermi, der kan være dødelig

, Jakarta – Du er helt sikkert bekendt med en tilstand kaldet hypotermi. Ja, hypotermi er en tilstand, der ofte opstår, når en person er på et meget koldt sted, såsom et bjerg, og ikke har tilstrækkeligt udstyr til at varme sig. Som et resultat vil kropstemperaturen falde dramatisk, selv under 35 grader Celsius. Hypotermi er en alvorlig tilstand, der skal behandles så hurtigt som muligt. Årsagen er, at der er flere faser af hypotermi, som kan være dødelig. Lad os finde ud af det her.

Læs også: Sårbar over for angreb på bjergbestigere, 5 måder at forhindre hypotermi på

Forståelse af hypotermi

Hypotermi er en medicinsk nødsituation, der opstår, når kroppen mister varme hurtigere, end den producerer varme. Normal kropstemperatur er omkring 37 grader Celsius. En person kan siges at være hypotermisk, når hans kropstemperatur falder til under 35 grader Celsius.

Når din kropstemperatur falder, kan dit hjerte, nervesystem og andre organer ikke fungere normalt. Hvis den ikke behandles korrekt, kan hypotermi forårsage hjertesvigt, luftvejssygdomme og endda død.

Læs også: Det er ikke kun kold luft, dette er en anden årsag til hypotermi

Hypotermifaser

Som tidligere nævnt skal hypotermi behandles så hurtigt som muligt for at forhindre, at tilstanden forværres og i sidste ende bringer liv i fare. Generelt kan hypotermi udvikle sig i 3 faser, fra mild til moderat, derefter alvorlig. Den hypotermiske fase kan genkendes ved at observere de symptomer, der opstår hos den syge. Ifølge AAFP er her faserne af hypotermi og symptomerne:

1. Lysfase

Hypotermi er stadig en mild fase, når kropstemperaturen er i intervallet 32-35 grader Celsius. Symptomer på mild hypotermi omfatter højt blodtryk, kulderystelser, øget hjertefrekvens og hurtig vejrtrækning, forsnævrede blodkar, træthed og manglende koordination. (Frystelsen er faktisk et godt tegn på, at en persons varmereguleringssystem stadig er aktivt.)

2. Mellemfase

Hypotermi går ind i en moderat fase, når kropstemperaturen falder til intervallet 28-32 grader Celsius. Symptomer på moderat fase hypotermi omfatter uregelmæssig hjerterytme, nedsat hjerterytme og vejrtrækning, nedsat bevidsthedsniveau, udvidede pupiller, nedsat blodtryk og nedsatte reflekser.

3. Alvorlig fase

Hypotermi kan siges at være alvorlig, når kropstemperaturen er mindre end 28 grader Celsius. Denne tilstand er meget farlig, så det er nødvendigt at få lægehjælp så hurtigt som muligt. Symptomer på alvorlig hypotermi omfatter vejrtrækningsbesvær, ureaktive pupiller, hjertesvigt, lungeødem og hjertestop. Når en person har oplevet alvorlig hypotermi, er han ikke klar over, hvad han laver, eller miljøet omkring ham.

Førstehjælp til hypotermi

Behandling for hypotermi afhænger af tilstandens sværhedsgrad, men målet forbliver det samme: at holde personen varm. Mens man venter på, at der kommer lægehjælp, kan følgende handlinger hjælpe med at lindre tilstanden hos mennesker, der har hypotermi:

  • Flyt personen til et varmt, tørt sted. Tag eventuelt det våde tøj af og dæk hele kroppen og hovedet med et tæppe, indtil kun ansigtet er tilbage.

  • Overvåg personens vejrtrækning og udfør HLR, når vejrtrækningen stopper.

  • Gør hud mod hud med mennesker, der er hypotermiske. Klæd dig om muligt af og svøb dig selv og personen i et tæppe for at overføre varme.

  • Når personen er ved bevidsthed, giv ham en varm drik, men ikke alkohol eller koffein.

  • Det er vigtigt ikke at bruge direkte varmekilder, såsom varmelamper eller varmt vand, da disse kan skade huden. Det kan også udløse et uregelmæssigt hjerteslag og potentielt føre til hjertestop.

Læs også: Ikke intimt forhold, dette er hud til hud overvind hypotermi

Det er de 3 faser af hypotermi, som du skal være opmærksom på. Du kan også spørge din læge om mere om hypotermiforebyggende foranstaltninger når som helst og hvor som helst ved at bruge appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak at diskutere om dit barns helbredsproblemer. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Alt hvad du behøver at vide om hypotermi.