Genkend forskellen på tegn på PMS eller graviditet

, Jakarta - De tidlige tegn på graviditet ligner faktisk næsten præmenstruelt syndrom (PMS), så det er kun naturligt, at en kvinde kan tro, hun er gravid, selvom hun har menstruation ikke længe efter. Kend derfor først forskel på følgende tegn på graviditet og menstruation, så du ikke bliver forvirret og misforstået.

Hver kvinde kan opleve forskellige menstruations- eller graviditetssymptomer. De følgende tegn er dog generelle tegn, der kan bruges som reference til at skelne mellem graviditet eller menstruationstilstande.

Så Bliv træt

PMS: Når menstruationsdagen nærmer sig, vil kvinder som regel hurtigt føle sig trætte, fordi behovet for hormonerne østrogen og progesteron stiger. Begge hormoner fungerer for at forberede kroppen til menstruation.

Graviditet: Træthed opleves også af kvinder i de tidlige stadier af graviditeten på grund af virkningerne af hormonelle ændringer.

Mavekrampe

PMS: Normalt vil kvinder opleve mavekramper et par dage før menstruation. Dette kramper symptom er også kendt som dysmenoré som vil falde, når du får menstruation og forsvinde den sidste dag.

Graviditet: Kramper mærket af gravide kvinder er næsten det samme som milde kramper oplevet af kvinder, der er PMS. Forskellen er, at gravide kvinder normalt mærker kramper i den nederste del af maven eller lænden og kan vare længere end PMS, som er omkring et par uger til måneder.

Brystsmerter

PMS: Et andet PMS-symptom, som de fleste kvinder oplever, er ømhed og hævelse i brysterne. Nogle gange er smerterne milde og tålelige, men de kan også være meget smertefulde, især lige før din menstruation.

Graviditet: Mens hos gravide kvinder er smerten i brystet mere smertefuld end den, der mærkes under PMS. Smerterne tiltager, når svangerskabsalderen er en halv måned. Derudover er andre tegn på, at brysterne bliver fyldigere, føles tunge, og hudfarven i brystvortens område bliver mørkere.

Blodpletter

PMS: Blodpletter eller brune pletter kan for en kvinde være et tegn på, at hun snart vil have sin menstruation. Normalt kommer denne pletblødning ud meget lidt, omkring en eller to dråber blod og varer kun en dag eller to før menstruation. Så vil kvinder opleve menstruationsblødning i cirka en uge.

Graviditet: Men lyserøde eller mørkebrune pletter af blod kan også være et tegn på graviditet. Udledningen af ​​blodpletter opstår, fordi det befrugtede æg sætter sig fast på livmodervæggen. Normalt opstår disse symptomer i en alder af 7-10 dage af graviditeten. Andre tegn er, at pletter kun vises i et par dage, og at blodvolumenet ikke fylder en pude.

Appetitten stiger

PMS: Dette symptom opleves af de fleste kvinder. Normalt før menstruation stiger appetitten mere end normalt og ønsker at spise sur, krydret eller sød mad.

Graviditet: I lighed med PMS, forårsager graviditet også en kvindes appetit til at øge dramatisk. En kvindes ønske om at spise visse typer mad er også kendt som cravings. Forskellen er, at gravide kvinders lugte- og smagssans udover at øge appetitten også bliver mere følsomme, så de kan få kvalme eller kaste op, når de spiser bestemte fødevarer.

Humør det omskiftelige

PMS: Dette PMS-symptom er velkendt selv for mænd. Forud for menstruation er en kvindes humør meget sårbar over for ændringer. Normalt føles følelser som vred, pludselig trist og følsomme oftest af kvinder, der er PMS.

Graviditet: Disse symptomer opleves også af gravide kvinder. På grund af hormonelle ændringer svinger gravide kvinders humør ofte uden nogen åbenbar grund.

For at sikre dig, at de symptomer, du oplever, er tegn på graviditet, kan du bruge testpakke eller se en gynækolog. Nu kan du bede din læge om sundhedsråd via appen . Ring til lægen for at tale om din tilstand når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak. Du kan også købe sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for . Bliv bestille og din ordre vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.