Effektive fødevarer til at sænke blodsukkerniveauet

, Jakarta – Blodsukkerstigninger er hovedsymptomet på diabetes. Denne sygdom opstår, når kroppen ikke producerer nok insulin eller ikke er i stand til at bruge insulin korrekt, så glukose ophobes i blodbanen. En måde at kontrollere blodsukkeret på er at spise en sund kost.

Generelt er fødevarer og drikkevarer, der absorberes af kroppen langsomt, de bedste valg, fordi de ikke forårsager stigninger og fald i blodsukkeret. Det glykæmiske indeks er et benchmark til at måle effekten af ​​visse fødevarer på blodsukkerniveauet. En person, der ønsker at kontrollere sit blodsukker, bør vælge fødevarer med et lavt eller moderat glykæmisk indeks.

Læs også: Kend den normale sukkerniveaugrænse for kroppen

Blodsukkersænkende fødevarer

Nedenfor er nogle af de bedste fødevarer til folk, der ønsker at holde deres blodsukker under kontrol:

1. Hvedebrød

De fleste brød indeholder kulhydrater, der kan udløse en stigning i blodsukkerniveauet. Nå, hvedebrød er en type brød, der har et lavere glykæmisk indeks og kulhydrater end andre brød. Dette skyldes, at fiberindholdet i det er i stand til at bremse fordøjelsen og hjælpe med at stabilisere blodsukkerniveauet.

2. Frugter

De fleste frugter har et lavt glykæmisk indeks, som er mindre end 55. Frugter indeholder masser af vand og fibre, som balancerer naturligt sukker (fruktose). Nå, for at få disse fordele, bør du indtage hel frugt, ikke forarbejdet til juice.

3. Sød kartoffel

Udover at være nærende har søde kartofler et lavt glykæmisk indeks. Flere undersøgelser har vist, at sød kartoffelkød indeholder flere fibre end skindet. Selvom der stadig ikke er bevis for, at søde kartofler kan hjælpe med at stabilisere eller sænke blodsukkerniveauet hos mennesker, er de uden tvivl en sund og nærende fødevare med en lav glykæmisk score.

4. Havregrød

Havre indeholder B-glucan, som hjælper med at opretholde glykæmisk kontrol og en glykæmisk score under 55. Så det er sikkert, at denne ene fødevare ikke forårsager en stigning eller et fald i blodsukkerniveauet. Nogle af de vigtige fordele ved b-glucan indeholdt i havre, reducerer f.eks. reaktionen på glukose og insulin efter at have spist, øger insulinfølsomheden og reducerer lipider eller fedtstoffer i blodet.

Læs også: Disse er tegnene på, at du har for meget blodsukker

5. Nødder

Nødder er meget rige på kostfibre og har en glykæmisk score på under 55. Nødder indeholder også høje niveauer af vegetabilsk protein, umættede fedtsyrer, vitaminer, flavonoider, magnesium og kalium. Vælg hele, uforarbejdede nødder for sundhedsmæssige fordele, hvoraf en er at kontrollere blodsukkeret.

6. Hvidløg

Hvidløg er en populær ingrediens i traditionel medicin til diabetes og en række andre tilstande. Forbindelser i hvidløg kan hjælpe med at reducere blodsukkeret ved at øge insulinfølsomheden og sekretionen. I en undersøgelse fra 2013 oplevede 60 personer med type 2-diabetes og fedme, der tog metformin og hvidløg, mere signifikante reduktioner i blodsukkerniveauet.

7. Yoghurt

Regelmæssigt forbrug af yoghurt, der ikke er blandet med smagsstoffer, er kendt for at reducere risikoen for diabetes type 2. Faktisk er forskerne stadig ikke sikre på, hvorfor yoghurt kan være med til at mindske risikoen for type 2-diabetes. Det faktum, der kan drages er, almindelig yoghurt er en lavglykæmisk fødevare. Som du ved, er lavglykæmiske fødevarer godt for diabetikere.

Læs også: Diabetes kan påvises ved blodkontrol

Har du stadig andre spørgsmål om blodsukker? Kontakt lægen via appen lige. Du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak eller Stemme/videoopkald.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvilke fødevarer sænker blodsukkeret?.
Healthline. Tilgået 2020. De 17 bedste fødevarer til at sænke (eller regulere) dit blodsukker.