Undgå bomuldsknopper, dette er den rigtige måde at rense dine ører på

, Jakarta – Jasmine (37), en australsk statsborger mistede næsten livet på grund af en triviel ting, nemlig at rense sine ører med vatpind . Vaner udført gennem årene fører til en ophobning af rester vatpind i øret og forårsage en indre ørebetændelse.

Før Jasmine blev diagnosticeret med en bakteriel infektion i det indre øre, oplevede Jasmine ofte ringen for ørerne og høretab i venstre øre. Faktisk bør rengøring af ørerne ikke være skødesløs.

Læs også: 6 måder at bevare øresundheden på

Der er forskellige øresygdomme, der kan opstå, når du renser dine ører uforsigtigt. Ører er i stand til at rense og fjerne deres egen voks, så du ikke behøver at prøve for ofte at fjerne ørevoks.

Det er ikke snavs, det er funktionen af ​​ørevoks i øret

Ørevoks gul, ikke ørevoks. Ørevoks , produceret i øret på ethvert menneske, har en klæbrig tekstur som en pasta eller creme, der tjener til at opretholde øresundheden, såsom at forhindre bakterier og fremmedlegemer i at trænge ind i øret, forhindre infektion, fugte øregangen og beskytte trommehinden .

Ørevoks hos hvert individ er forskelligt i antal afhængigt af en persons helbredstilstand og en persons genetiske faktorer. Dens klæbrige tekstur kan forhindre forurenende stoffer, insekter eller snavs, der kommer ind i øret, i at blive fanget i øret ørevoks og forstyrrer ikke ørets arbejde.

Skal du rense dine ører med en bomuldsknop?

Ørerne renser sig automatisk, når vi taler, tygger eller bevæger kæben. Normalt, når det bliver snavset, ørevoks ud af sig selv sammen med kæbebevægelser, der får kindmusklerne til at bevæge sig.

Så skal du stadig rense dine ører med vatpind ? Faktisk rense ørerne med vatpind er en upassende handling. Du kan bruge vatpind , men kun for øreflippen. Undgå at bruge vatpind at rense det indre øre.

Plukke ører med vatpind Dette gør at snavset dybere ned i øret og gør at snavset faktisk sætter sig på indersiden af ​​øret som kun er 2,5-3 cm langt. Snavs, der sætter sig, kan blive hårdt og hæmme cirkulationen i øret. Denne tilstand får en person til at opleve høretab.

Læs også: 5 fakta om ørevoks

Ørevoks som fungerer til at fange bakterier eller fremmede stoffer i øret, kan blive skubbet ind og faktisk risikere at få en person til at få en indre ørebetændelse. Skader på trommehinden kan også opleves af en, der ofte renser det indre øre med vatpind .

Her er den rigtige måde at rense ører på

Undgå at rense dine ører hver dag, og du bør rense dine ører, når du oplever nogle symptomer såsom ringen for ørerne og meget kløende ører. Der er ingen skade i at forlade de gamle måder vatpind ved rengøring af det indre øre. Du kan gøre nogle af disse måder for at holde din høresans ren.

Læs også: Kom ikke! Dette er en god og korrekt måde at rense babys ører på

Ikke kun vatpind , bør du også undgå at bruge n ørelys at rense ørerne. Denne metode er i fare for at forårsage nogen skade på øret. Det skader aldrig at prøve at bruge øredråber til at rense det indre øre. Dette lægemiddel er nyttigt til at blødgøre voks, der er hærdet, så det nemt kan komme ud af øret.

Hvis denne metode ikke virker, bør du besøge en ØNH-læge for at rense dine ører eller spørge om den korrekte måde at rense dine ører på for at undgå øreproblemer. Besøg det nærmeste hospital for at kontrollere dine ørers helbredstilstand.

Reference:
Healthline (tilgået i 2019). Tips til sikker rengøring af dine ører
Medical News Today (tilgået i 2019). Sådan fjerner du ørevoks derhjemme
WebMD (tilgået i 2019). Hvordan kan jeg fjerne ørevoks effektivt?