Sådan bleger du genstridige gule tænder naturligt

"Der er faktisk mange måder at blege tænder på, men du kender måske ikke effektiviteten og sikkerheden for munden og tænderne. Der er flere måder at gøre dette på, såsom at bruge bagepulver eller kul."

, Jakarta – Hvide tænder er alles ønske om at se renere ud. Men nogle gange opnås ønsket ikke nødvendigvis let, og tænderne er stadig gule. Hvis du virkelig vil, er der flere måder at blege dine tænder på, som du kan gøre, og metoderne er naturlige. Find ud af mere her!

Nogle måder at blege tænder på naturligt

Tandmisfarvning er muligvis ikke tydelig og forekommer gradvist. På den måde kan den gule farve på tænderne være uundgåelig, især med stigende alder. Dette sker, når den ydre emalje bliver tyndere, så det andet lag bliver mere synligt.

Læs også: 6 nemme tips til tandblegning, du skal kende

Der er mange måder at blege tænder på, enten med naturlige metoder eller med lægehjælp. Den nemmeste måde er med naturlige metoder, der kan gøres derhjemme. Vær dog forsigtig med nogle materialer, der kan erodere for meget tandemalje, hvilket forårsager skadelige risici for tænder og mund.

Faktisk er den vigtigste måde at behandle gule tænder på at børste dem regelmæssigt med tandpasta. Nogle dårlige vaner som at ryge eller drikke kaffe vil dog være svære at holde tænderne hvide. Derfor kan du prøve flere måder at blege tænder på naturligt. Her er nogle måder:

1. Bagepulver

Den første måde at blege dine tænder naturligt på er at bruge bagepulver, hvortil der normalt tilsættes brintoverilte. Denne metode menes at være i stand til at fjerne ophobning af plak og bakterier for at fjerne pletter. Så hvordan bruger man det på tænder?

Bland 1 spiseskefuld bagepulver med 2 spiseskefulde hydrogenperoxid for at danne en pasta. Børst alle tænder med denne pasta og skyl din mund grundigt med vand bagefter.

Faktisk har denne metode vist sig at være effektiv og sikker at gøre som en måde at slippe af med den gule farve på tænderne. Du kan påføre det hver dag, indtil du føler, at farven på dine tænder er rigtig hvid som forventet.

Læs også: 5 måder at blege tænder med hjemmeingredienser

2. Æblecidereddike

En anden metode, der kan anvendes som en måde at blege tænder på, er at bruge æblecidereddike. Forskning i 2014 har bevist, at æblecidereddike har en god blegende effekt på ko-tænder. Sådan bruger du det:

Lav en mundskyl ved at blande 2 teskefulde æblecidereddike med 170 gram vand. Gurgle opløsningen i 30 sekunder og skyl med vand og børst dine tænder bagefter.

Du skal dog også være opmærksom på, om denne metode har potentiale til at forårsage skader på hårdheden og strukturen af ​​tandoverfladen. Derfor anbefales det kun at bruge det i kort tid.

3. Trækul

Brugen af ​​trækul til at fjerne pletter på tænderne har været gjort i umindelige tider. Denne metode har vist sig effektiv til blegning af tænder. Trækul kan fjerne pigment og pletter fra tænder på grund af dets høje absorptionsevne. Selv trækul er også i stand til at slippe af med bakterier og giftstoffer i munden.

Der er to måder for denne metode. Brug først en tandpasta, der indeholder aktivt kul, som menes at kunne blege tænder. For det andet kan du købe aktivt kul til at blege dine tænder ved at børste direkte på dine tænder.

Du kan børste det forsigtigt for at danne en lille cirkel i 2 minutter. Undgå kontakt med tandkødet, da det kan blive slibende.

Hvis du har følsomme tænder eller ikke ønsker at opleve den slibende virkning ved at bruge trækul, så prøv bare at gnide det på dine tænder. Efter det, lad det stå i 2 minutter og rense det fra tænderne.

Læs også: Vær opmærksom på dette først, før du bleger tænder

Det er nogle måder at blege tænder på naturligt, så din selvtillid vender tilbage, og dit smil bliver smukt igen. Tænder, der har været gule i lang tid, kan kræve en længere rengøringsmetode og/eller en mere intens metode til at blege dem tilbage. Hvis flere forsøg stadig ikke virker, er det en god idé at opsøge en tandlæge med det samme.

Du kan opsøge en tandlæge direkte på flere hospitaler, der samarbejder med . Hvis dette ikke er muligt, kan interaktion med medicinske eksperter også ske gennem: online med funktioner Snak eller Stemme/videoopkald. Nyd alle disse bekvemmeligheder med Hent Ansøgning i smartphone du!

Reference:
Healthline. Hentet 2021. Sådan slipper du af med gule tænder.
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Seks naturlige måder at blege tænder på.