Dette er et tegn på normal urinsyre

, Jakarta – Ifølge sundhedsdata offentliggjort af OS. National Institute of Arthritis , gigt forekommer oftest hos mænd i alderen 40 til 50 år. Derfor er det vigtigt at kende niveauerne i blodet og gøre forskellige bestræbelser på at normalisere urinsyren.

Hvordan ved man, om en persons urinsyreniveau er normalt? Du kan faktisk finde ud af tegnene, eller foretage en kontrol af urinsyreniveauet for at få mere sikre resultater. Hvis du har haft gigt og ingen symptomer viser sig, kan dine urinsyreniveauer være normale. I mellemtiden, hvis symptomerne forværres, kan det konstateres, at det skyldes, at du ikke gør de tabuer, som mennesker med gigt bør have.

Læs også: 4 måder at forebygge gigt i en ung alder

Tegn på normal gigt

Som tidligere nævnt er et tegn på normal gigt for personer med gigt, når du ikke oplever symptomer på et gentagelsesforløb. Men en person med normale eller høje urinsyreniveauer har muligvis ikke altid symptomer. Symptomerne vises muligvis ikke, før en person oplever niveauer uden for det normale område i lang tid, hvilket kan forårsage helbredsproblemer.

Symptomer på gigt, som er forbundet med høje urinsyreniveauer, omfatter:

  • Smertefulde eller hævede led.
  • Led, der føles varme at røre ved.
  • Skinnende og misfarvet hud omkring leddene.

Hvis du ikke oplever ovenstående symptomer, så er det sikkert, at dit urinsyreniveau er normalt. Du skal dog stadig vedligeholde dit fødeindtag og holde en sund livsstil for at undgå gigtanfald.

Du kan også spørge lægen kl om sunde tips til at forhindre stigende urinsyreniveauer. Især hvis du er klassificeret som en person, der har høj risiko for at udvikle gigt. Læge ind vil altid være klar til at give dig de sundhedsråd, du har brug for igennem smartphone !

Læs også: Er det rigtigt, at gigt kan overføres i familien?

Urinsyretest på blod

Som tidligere forklaret, at bestemme urinsyre niveauer er at udføre en specifik undersøgelse. En blodurinsyretest er også kendt som en serumurinsyretest. Denne undersøgelse er lavet for at bestemme, hvor meget urinsyre niveauer i blodet.

Når urinsyreniveauet er kendt, vil dette hjælpe med at bestemme, hvor godt kroppen producerer og fjerner urinsyre fra kroppen. Det meste af urinsyren opløses i blodet, filtreres af nyrerne og udskilles i urinen. Men nogle gange producerer kroppen for meget urinsyre afhængigt af den mad, der indtages.

Normale urinsyreniveauer i en person kan variere afhængigt af køn. Normale urinsyreniveauer hos kvinder er 2,5-7,5 mg/dL og normale urinsyreniveauer hos mænd er 4,0-8,5 mg/dL.

For en person, der ofte føler ledsmerter, bør ideelt set have et urinsyreniveau på mindre end 6,0 ​​mg/dL. Høje niveauer af urinsyre i blodet kan være et tegn på, at nyrerne ikke fungerer optimalt for at filtrere urinsyre i kroppen.

Desuden kan høje urinsyreniveauer indikere andre tilstande, nemlig diabetes, knoglemarvsforstyrrelser (leukæmi) og myelomatose, som er kræft i plasmaceller i knoglemarven.

Læs også: Det er ikke kun mad, det er 3 tabuer for gigt

Urinsyretest på urin

Udover blodprøver kan urinsyreprøver også udføres ved at undersøge urin. Nedsatte niveauer af urinsyre i urinen kan få en person til at lide af nyreproblemer, fordi disse organer er svære at slippe af med urinsyre normalt.

Høje niveauer af urinsyre i urinen kan også føre til dannelse af nyresten. Derfor er en måde at finde ud af, om nogen har nyresten eller ej, at lave en urinprøve.

Urinsyre test i urin, urin vil blive taget til laboratoriet til undersøgelse. Normale urinsyreniveauer i urin produceret i 24 timer er 250-750 milligram eller 1,48-4,43 millimol (mmol). Hvis dit niveau er højere end det, betyder det, at dit urinsyreniveau i din krop er for højt.

Reference:
Gigtfond. Hentet i 2020. Gigt.
Live Science. Tilgået i 2021. Gigt.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er virkningerne af høje og lave urinsyreniveauer?
WebMD. Tilgået i 2021. Urinsyretest.