Vær forsigtig, 6 tilstande forårsager ringorm i lysken

, Jakarta - Har du nogensinde oplevet ulidelig kløe i lysken? Vær forsigtig, din krop kan blive inficeret med en gærinfektion. du ved. I den medicinske verden kaldes denne tilstand tinea cruris eller tinea cruris jock kløe. Mens det er på indonesisk, omtales det ofte som ringorm i lysken eller bare en svampeinfektion.

Generelt omfatter det berørte område lyskefolderne, strækker sig til den nedre del af maven og kan nå balderne, når den udvider sig. Symptomerne omfatter cirkulære, skællende og kløende røde pletter. Over tid kan denne tilstand tykkere og sortne, så over tid kan den sprede sig. Det er virkelig irriterende, ikke?

Så spørgsmålet er, hvad er årsagen til ringorm i lysken?

Læs også: Let at svede? Pas på svampeinfektioner

Sved til strømpebukser

Vil du vide, hvem der er mest modtagelig for ringorm i lysken eller tinea cruris? Dette svampeproblem rammer normalt mennesker, der sveder meget, for eksempel atleter. Men dem med diabetes og fedme er også modtagelige for denne hudsygdom. Heldigvis er tinea cruris ikke en alvorlig sygdom, men den forstyrrer ofte den syges aktiviteter på grund af den kløe, den forårsager.

Faktisk er tinea cruris forårsaget af en svamp. Vær forsigtig, måden det spredes på kan være fra brug af forurenede håndklæder eller tøj eller gennem direkte kontakt med den inficerede person. Ikke nok med det, ringorm i lysken kan også være forårsaget af en svamp (svamp), der forårsager tinea pedis eller vandlopper, fordi infektionen kan sprede sig fra benene til lysken.

Nå, selve svampen er lettest at vokse i varme og fugtige dele af kroppen. For eksempel på indersiden af ​​lårene, lysken, balderne og i fugtige omgivelser mellem snavsede håndklæder, våde gulve eller svedigt tøj.

Der er dog forskellige andre ting, der kan udløse eller forårsage ringorm i lysken. Så her er nogle af triggerne:

  • Har en anden hudsygdom.
  • Fedme.
  • Brug omklædningsrum og offentlige badeværelser.
  • Sved meget.
  • Har et svagt immunforsvar. For eksempel personer med diabetes mellitus eller personer, der er i kræftbehandling.
  • Har ofte stramt undertøj på.

Nå, for dem af jer, der har de forskellige risikofaktorer ovenfor, kan du spørge din læge direkte gennem ansøgningen , for at få ordentlig lægehjælp.

Læs også: Kend forskellen mellem Tinea Barbae og Tinea Cruris

Enkle tips til at forhindre ringorm i lysken

Vil du vide den mest effektive måde at forebygge ringorm i lysken eller tinea cruris? Det er selvfølgelig enkelt ved altid at opretholde personlig hygiejne. Så her er nogle ting, du kan gøre for at forhindre tinea cruris.

  • Del ikke personlige ejendele (håndklæder, tøj osv.).
  • Undgå at bære stramt tøj.
  • Bær løst tøj i varmt eller fugtigt vejr.
  • Bær ikke uvasket tøj.
  • Behandl vandlopper så hurtigt som muligt.
  • Vask altid dine hænder med sæbe efter udendørsaktiviteter.
  • Tør hele kroppen efter bad.

Nå, det er ret simpelt, er det ikke tips til at forebygge lyskesvamp?

Vil du vide mere om årsagerne eller hvordan man behandler lyskesvamp? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
NIH. Tilgået 2020. Jock itch.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Jock kløe. D. Healthline. Tilgået 2020. Jock Itch: Causes, Symptoms and Treatments.