5 tips til at overvinde næseblod derhjemme

Jakarta - Næseblod er et almindeligt symptom, som nogle mennesker kan opleve. En næseblod er udledning af blod fra næsen, enten fra det ene eller begge næsebor. Denne næseblod kan vare fra sekunder til minutter.

Hvis du har en næseblod derhjemme, skal du ikke gå i panik. Lancering fra Medicinske nyheder i dag, er der nogle tips, der kan gøres som førstehjælp til at håndtere næseblod derhjemme.

Læs også: 3 ting at gøre, når din lille har næseblod

  1. Kold komprimering

Placer en kold kompres på næseryggen for at bremse blødningen. Kolde temperaturer kan trække blodkarrene sammen, så næseblod stopper hurtigere.

  1. Knib næse

Brug din tommel- og pegefinger til at klemme din næse i 10 minutter. Når du klemmer din næse, kan du trække vejret gennem munden. Dette trin kan lægge pres på blodkarrene, så næseblødningen stopper hurtigere.

  1. Få blodet til at flyde ind i munden

Blod, der kommer ind i munden og spiserøret, kan forårsage en gagrefleks. Så du skal straks få blodet til at strømme fra din næse til din mund. Men for at blodet fra næsen ikke skal strømme ind i spiserøret, kan du læne dig frem.

  1. Sid oprejst

At sidde oprejst vil reducere trykket på næsens blodkar, så det kan reducere næseblod.

Læs også: Hvordan man overvinder et næseblodsbarn

  1. Undgå nysen

Så længe blodet stadig flyder, så prøv ikke at nyse eller bløde fra din næse med vilje. Fordi dette vil faktisk gøre næseblødningen svær at stoppe og fortsætte med at flyde.

Hvis der løbende opstår næseblod, skal du straks tage til det nærmeste hospital for at få ordentlig behandling. Du kan bestille tid hos lægen på forhånd via appen . Så ingen grund til at stå i kø igen, når du kommer til hospitalet, OK!

Årsager til næse Næse

Der er nogle mennesker, der er mere tilbøjelige til at få næseblod. Disse omfatter børn (i alderen 2-10 år), gravide kvinder, ældre, mennesker med hæmofili (blodsygdomme) og personer, der regelmæssigt tager blodfortyndende medicin. Her er nogle tilstande, der kan udløse næseblod:

  • Miljø, for eksempel luften er for kold og tør, og kemiske irriterende stoffer (såsom ammoniak).
  • Visse sygdomme, såsom tumorer i næsen, bihulebetændelse eller hæmofili.
  • Næseskade, for eksempel ved fald, ulykke, snot for stramt eller for hårdt næse.
  • Andre årsager, såsom en skæv næse, næseplastik eller brug af stoffer og alkohol.

Læs også: Gå ikke i panik, her er 6 nemme handlinger til at overvinde børn med næseblod

Hvis tipsene ovenfor ikke virker til at håndtere næseblod, skal du kontakte din læge for yderligere behandling. Hvis du stadig har andre spørgsmål om næseblod, så brug bare appen . Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst!

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvorfor næseblod starter, og hvordan man stopper dem.
WebMD. Tilgået 2020. Næseblodsbehandling.