Den rigtige måde at tilberede Shirataki-ris på til kosten

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om shirataki? Der er to typer produkter med de mest kendte ingredienser af shirataki eller konjac, nemlig shirataki ris og shirataki nudler. Denne mad er kendt som den bedste mad i alle europæiske og amerikanske dagligvarebutikker for dem, der forsøger at tabe sig. Shirataki er også blandt de bedste sunde fødevarer i Japan og vinder anerkendelse som en superfood for sine ernæringsmæssige fordele.

Vidste du, at shirataki-ris dybest set er shirataki-nudler med lavt kalorieindhold og lavt kulhydratindhold, der skæres i stykker som almindelige ris? Det meste af sammensætningen af ​​shirataki-ris er vand og en meget opløselig kostfiber kendt som glucomannan. Denne ret er stort set smagsfri og absorberer smagen fra supper og saucer.

Læs også: Disse er fordelene ved Shirataki-ris til diæt

Sådan tilberedes Shirataki-ris

Shirataki ris er en god erstatning for almindelige ris. Ud over at være meget kaloriefattige hjælper de dig med at føle dig mæt og kan være gavnlige for vægttab. Ikke kun det, denne frugt har også fordele for blodsukkerniveauer, kolesterol og fordøjelsessundhed.

Husk, selvom det kaldes ris, er teksturen af ​​shirataki-ris ikke helt den samme som almindelige ris. Du kan dog bruge og servere den som et alternativ til ris ved at tilberede den med dine valg af saucer og krydderier for at absorbere alle smagene.

Der er flere måder at tilberede shirataki-ris på, som du skal kende nedenfor:

Metode 1

  • Kog i vand i mindst 20 minutter, indtil det er helt kogt (farven skifter) og server.
  • Tørre shirataki ris kan udvide sig 4-5 gange.

Metode 2

Kog med en riskoger for en mere lækker smag, sådan gør du:

  • Vask almindelige ris ca. 4-5 gange og tilsæt derefter 40 gram tørre shirataki-ris. Lad det trække i vand i 30 minutter. Kom risene over i et dørslag og afdryp dem helt, så de ikke bliver for grødet.
  • Tilsæt 300-350 milliliter vand og kog med ris koger .

Læs også: Det er 4 typer ris og deres vitaminindhold

Metode 3

Kog i en gryde (kog med ris):

  • Læg 180 milliliter (160 g) ris i en skål. Vask risene forsigtigt i cirkulære bevægelser og kassér vandet. Gentag denne proces cirka 3-4 gange.
  • Udblød risene og 40 gram tørret shirataki i koldt vand i 30 minutter. Overfør risene til et dørslag og dræn dem helt.
  • Kom ris, shirataki-ris og 300-350 milliliter vand i en tyk stegepande, bring det i kog ved middel varme. Læg låget på.
  • Tjek hvornår vandet koger, ellers må du ikke åbne låget. Når vandet koger, skal du reducere varmen og koge i 12 til 15 minutter, eller indtil vandet er helt absorberet. Hvis du ser, at der er vand tilbage, skal du lukke låget og fortsætte med at koge lidt længere.
  • Tag gryden af ​​varmen, læg låg på og lad den dampe i yderligere 10 minutter. Rør risene med rispadlen, når de er kogt.

Metode 4

Tilberedning af shirataki ris med andre blandinger:

  • Kog risene som i anden eller tredje metode.
  • Når de er kogt, tilsæt de rørte ris for at lave stegte ris eller bland de kogte ris i suppegryden.

Læs også: Forskellige kilder til sund mad til børn

Det er nogle måder at nyde shirataki-ris på, som helt sikkert er meget lavt i kalorier og kan hjælpe dig med at tabe dig. Men hvis du stadig er usikker på næringsindholdet i den, skader det aldrig at diskutere det med din læge kl. . Lægen vil forklare alle de sundhedsoplysninger, du har brug for for at understøtte det kostprogram, du lever.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Shirataki Noodles: The Zero-Calorie 'Miracle' Noodles
7 Korn. Tilgået 2020. Shirataki Rice.