6 årsager til halsbrand

, Jakarta - Har du nogensinde følt smerter i midten mellem dit bryst og mave? I medicinske termer kaldes dette område for solar plexus eller epigastrum. Smerter i mavehulen kan skyldes mange ting. En af dem er som et symptom på følgende sygdomme:

1. Gastritis

Gastritis er betændelse i maven. Denne sygdom er også kendt som halsbrand. Mennesker, der lider af gastritis, vil normalt opleve forskellige symptomer. En af dem er smerter i solar plexus. Dette skyldes, at den betændelse, der opstår i maveslimhinden, kommer i kontakt med mavesyre, hvilket forårsager smerter i mavehulen, som normalt er ledsaget af kvalme.

2. Gastric Acid Reflux (GERD)

Gastroøsofageal refluks (GERD) eller også kendt som sure opstød, er en tilstand, hvor mavesyre stiger op i spiserøret (spiserrøret). Mavesyre refluks er karakteriseret ved flere symptomer, såsom smerter i mavehulen, ledsaget af kvalme, til en brændende følelse bag brystbenet.

3. Mavesår

Denne sygdom er forårsaget af et åbent sår i slimhinden i mavevæggen eller en del af tyndtarmen. Disse sår opstår, når syre i fordøjelseskanalen beskadiger den indre overflade af maven eller tyndtarmen, hvilket skaber et åbent sår, der kan være ret smertefuldt.

Mennesker med mavesår vil normalt opleve flere symptomer såsom smerter i mavehulen, der kan mærkes op til navleområdet, og vil være meget alvorlige, når maven er tom og om natten. I nogle tilfælde vil personer med mavesår også opleve blodopkastning, appetitløshed og drastisk vægttab.

4. Irritabel tyktarm

En anden sygdom, der også har symptomer på halsbrand, er irritabel tyktarm, som angriber tyktarmen. Symptomer er ikke kun smerter i mavehulen, men også ledsaget af kramper, abdominal oppustethed og ændringer i hyppigheden af ​​afføring.

Årsagen til denne tilstand er ikke fastlagt. Opleves normalt af kvinder under 45 år eller personer, der har familiemedlemmer, der lider af irritabel tyktarm og psykiske lidelser såsom depression og angstlidelser.

5. Galdeblæresygdom

Galdeblæren er en lille pose placeret under leveren. Denne pose tjener til at opbevare en væske, der hjælper kroppen med at fordøje fedt, som kaldes galde. Når galdeblæren er i problemer, kan en person opleve ulidelige mavesmerter, især i solar plexus, som er ledsaget af feber, kvalme, opkastning og brystsmerter. Nogle galdeblæresygdomme, man skal være opmærksom på, er galdesten, betændelse og infektion i galden og galdekræft.

6. Præeklampsi

Præeklampsi forekommer normalt hos gravide kvinder. Fosteret fortsætter med at vokse under graviditeten vil lægge pres på maven og forårsage smerte. Derfor er gravide kvinder meget modtagelige for halsbrand.

Men hvis halsbrand fortsætter og ledsages af flere andre symptomer såsom hævelse af fødder og hænder, svær hovedpine, kvalme, opkastning, sløret syn og nedsat hyppighed af vandladning, skal gravide kvinder straks søge læge. Fordi denne tilstand kan være dødelig for moderen og fosteret.

Nu kan drøftelser med læger udføres nemt. For de af jer, der oplever klager over helbred, skal du blot åbne ansøgningen og brug funktioner Snak eller Stemme/videoopkald , så vil du kunne chatte direkte med lægen. Få også bekvemmeligheden ved at købe stoffer online online , når som helst og hvor som helst, bare ved at trykke på Hent Ansøgning i App Store eller Google Play Store.

Læs også:

  • Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår
  • 5 årsager til gastritis du behøver at kende
  • Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer