Blindtarmsbetændelse kan helbredes uden operation, virkelig?

, Jakarta - Blindtarmsbetændelse, som også har det medicinske navn på blindtarmen, er en tilstand, der forårsager betændelse i blindtarmen. Blindtarmen er et organ i form af en lille og tynd pose, der måler 5-10 centimeter, og er forbundet med tyktarmen.

Hvis du har blindtarmsbetændelse, kan du føle smerter nederst til højre i maven. Denne tilstand kræver øjeblikkelig lægehjælp, ellers kan der opstå alvorlige komplikationer. Blindtarmen kan briste og uddrive bakterier og pus ind i bughulen. Dette er potentielt livstruende.

Nå, normalt kræver behandlingen af ​​blindtarmsbetændelse operation for at fjerne det betændte blindtarm. Men kan blindtarmsbetændelse heles uden operation?

Læs også: Kend 2 komplikationer forårsaget af blindtarmsbetændelse

Genkend symptomerne

Det vigtigste symptom på blindtarmsbetændelse er smerter i maven. Smerten starter normalt fra navlen og bevæger sig derefter til den nederste højre del af maven. Smerten bliver værre, når du tager en dyb indånding, hoster, nyser, anstrenger dig, og når du bevæger dig. Ud over mavesmerter er andre symptomer, der også kan forekomme:

  • Diarré .
  • Mild feber.
  • Kvalme og opkast.
  • Kan ikke passere gas.
  • Maven føles oppustet.
  • Mistet appetiten.
  • Maven ser forstørret ud.

Årsager til blindtarmsbetændelse

Blindtarmsbetændelse opstår på grund af infektion i tarmhulen. Når denne tilstand opstår, formerer bakterier sig hurtigt, hvilket får blindtarmen til at blive hævet, betændt, til pus. Nogle af følgende faktorer mistænkes for at være en faktor i årsagen til blindtarmsbetændelse, herunder:

  • Tilstedeværelsen af ​​hævelse og fortykkelse af vævsvæggen i tillægget på grund af infektion i fordøjelseskanalen eller andre kropsdele.
  • Der er en forhindring ved døren til blindtarmshulen.
  • Der er en skade i maven.
  • Væksten af ​​parasitter eller afføring, der tilstopper hulrummene i blindtarmen.

Læs også: Spis ofte krydret? Dette er indvirkningen på tillægget

Alternativ behandling for blindtarmsbetændelse, bortset fra kirurgi

Så kan blindtarmsbetændelse helbredes uden operation? Tilsyneladende, hvis betændelsen i blindtarmen, der opstår, ikke er for alvorlig, kan denne tilstand helbredes på flere måder som følgende medicin mod blindtarmsbetændelse:

  • Tager antibiotika

Hvis du har akut blindtarmsbetændelse, kan du blive helbredt med antibiotikabehandling og behøver ikke opereres for at fjerne blindtarmen.

De fleste tilfælde af blindtarmsbetændelse er ikke alvorlige, hvilket betyder, at organet ikke er sprængt, så det kan behandles med antibiotika. Men i alvorlige tilfælde, der får blindtarmen til at briste, er operation nødvendig.

  • Indtagelse af fødevarer med højt fiberindhold

Nogle typer fødevarer, der kan udløse blokering af tarmorganerne, er fødevarer med højt indhold af kulhydrater og lavt indhold af fibre. I de fleste tilfælde kan blindtarmsbetændelse være forårsaget af en ophobning af hærdet afføring, hvilket er et tegn på forstoppelse. Så fødevarer rige på fibre kan varmt anbefales.

Derudover ifølge en undersøgelse offentliggjort af International Journal of Food Science and Nutrition i 2000 førte lavt fiberindtag til blindtarmsbetændelse. Du kan spise mad med højt fiberindhold, såsom agurker, bønner, tomater, broccoli, ærter og gulerødder.

Læs også: Hvis du har blindtarmsbetændelse, hvornår skal du så gå til lægen?

Det er forklaringen på behandlingen af ​​blindtarmsbetændelse uden operation. Husk, at ikke alle tilfælde af blindtarmsbetændelse kan behandles uden operation. Så fortsæt med at følge lægens råd i håndteringen af ​​blindtarmsbetændelse. Ønsker du at købe lægeordineret medicin, skal du blot bruge appen . Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Blindtarmsbetændelse.
Times Now News. Tilgået i 2021. Blindtarmsbetændelse: Tidlige advarselstegn, årsager, behandling - 5 hjemmemedicin til behandling af tilstanden.
WebMD. Tilgået i 2021. Antibiotika kan helbrede blindtarmsbetændelse uden kirurgi